Drammen er rekord-effektiv på byggplanlegging

Drammen er den mest effektive i byggplanlegging av de landets største kommuner ifølge en 2011- rapport fra Kommunenes Sentralforbund.

Drammen er den mest effektive i byggplanlegging av de landets største kommuner ifølge en 2011- rapport fra Kommunenes Sentralforbund. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En rapport fra Kommunenes Sentralforbund viser at Drammen er den mest effektive kommunen i boligplanlegging.

DEL

Nøkkelen har ifølge aftenposten vært en særdeles effektiv plan- og bygningsavdeling. Drammen har de siste årene vært i særklasse mest effektiv sammenlignet med andre av landets ti største kommuner, viser en rapport fra Kommunenes Sentralforbund fra 2011.

Etaten brukte i 2010 i gjennomsnitt kun 30 dager i saksbehandling på allerede vedtatte reguleringsplaner. Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim brukte alle mer enn ti ganger så lang tid.

Politisk vilje

Direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, mener den politiske viljen til effektiv boligbygging har gitt resultater.

- Drammen har satt som mål å få fart på boligbyggingen. Det virker på meg som om det er ganske stor politisk vilje også i Oslo, men jeg er ikke like sikker på at de har administrasjonen helt med seg. Det virker som om de lever litt i gamle dager, sier Schumann til Aftenposten.

LES OGSÅ: Ønsker boligbygging i byen

Direktør i Skanskas kommunikasjonsavdeling, Pål Syse, er enig i at ting tar for lang til i Oslo kommune. Han påpeker samtidig at det er vanskeligere å bygge i tettbygde strøk som i Oslo enn i Drammen.

- I store byer er det nok flere naboer som har sitt å si, i tillegg til at de trafikale forholdene nok er vanskeligere. Dette gjør nok at saksgangen går saktere.

Klar for befolkningsvekst

Ifølge prognosene skal befolkningen i Drammen øke med 25 000 mennesker innen 2036.

LES OGSÅ: Her vil boligprisene stige med 34 prosent på fire år

Rådgiver i Drammen kommune byplan, Petter Hval, mener Drammen nå er beredt på å møte befolkningsveksten.Han poengterer at man i Drammen kommune bevisst har valgt en mer åpen regulering.

- Det ligger ferdigregulerte tomter i Drammen hvor det ikke er satt i gang byggesaker. Vi har både nok tomter og kapasitet til å ta unna saker fortløpende og vil derfor kunne nå våre mål, sier Hval.

LES FLERE NYHETSSAKER FRA DT.NO HER

 

Artikkeltags