DRAMMEN: Det siste døgnet har historien om «nudelmafiaen» på Bragernes skole gått sin seiersgang på nettet av uforklarlige grunner.

Nettsaken om skoleelevene som solgte nudler i skolegården ble skrevet og publisert av Drammens Tidende i september 2008.

Men av ukjente grunner fikk saken nytt liv på nettet i går.

LES SAKEN: «Nudelmafia» i skolegården

Lest 120.000 ganger

Dt.no har ikke selv dratt saken frem igjen, men den snart seks år gamle artikkelen begynte å spre seg på sosiale medier torsdag.

Ved lunsjtider fredag har saken snart blitt lest hele 120.000 ganger de to siste dagene, og er med det mediehusets klart mest leste sak de siste dagene.

Hvor spredningen av nudelhistorien begynte er foreløpig et mysterium, som DT-redaksjonen nå forsøker å finne ut av.

– Det er fascinerende å se hvordan gamle saker får nytt liv på denne måten. Vi jobber nå intenst med å finne ut hvordan det skjer. Men uansett om det dreier seg om nye eller gamle saker, er det flott at så mange mennesker blir eksponert for vår journalistikk, sier digitalredaktør Monica Lid.

Dt.no har også tidligere opplevd lignende. Blant annet med sakene om den kraftig debatterte nisselue-nekten på Øren skole og denne saken hvor politiet advarer blåøyde foreldre mot det som foregår på ungdomsfester, begge fra 2011.

LES OGSÅ: Peker på foreldrene – gir dem ansvaret

Husker saken godt

Elen Sørensen, som var rektor på Bragernes skole da «nudelmafiaen» herjet skolegården i 2008, husker saken godt og humrer når dt.no ringer seks år senere.

Hun forteller at det ble bråstopp i nudelsalget etter avisskriveriene i 2008, og siden var ikke nudler noe problem fram til hun pensjonerte seg. 

Og selv om hun ikke husker navnene på noen av nudelselgerne, eller vet hvor de er i dag, tror hun det må ha gått dem vel.

– De blir nok noe stort, tror hun.

For selv om man kunne se flere likheter mellom nudelsalget og mafiavirksomhet, tror hun ikke at barna selv tenkte over at de ble kalt mafia.

– De hadde jo bare funnet seg en nisje for å tjene penger, ler hun.

LES OGSÅ: Hadde sex i skolegården

Nudler ikke trendy i dag

Også nåværende rektor på Bragernes skole husker nudelhistorien godt, selv om han på tidspunktet var rektor på Brandengen.

– Ja, jeg husker den veldig godt! Det var jo nesten for gründervirksomhet å regne, humrer han.

På spørsmål om «nudelmafiaen» har gjenoppstått på Bragernes, og at det kanskje er grunnen til at saken har fått nytt liv, svarer han avkreftende.

– Nei, nudler har ikke vært noe aktuelt problem i mine fem år her på skolen, men jeg husker jo godt at nudler var populært også på Brandengen. Men nå begynner det å bli seks-sju år siden sist vi så nudler i skolegården, forteller han, og legger til:

– Heldigvis. For det er jo ikke særlig næringsrikt, og det førte til mye forsøpling.

LES OGSÅ: Røyket hasj på skoledoen

Etterlysning

I tillegg til å forsøke å løse nudelmysteriet, er Drammens Tidende selvfølgelig svært nysgjerrige på hvor den såkalte «nudelmafiaen» er i dag.

Er de fortsatt gründere, eller har de lagt kremmeregenskapene på hylla?

Elevene ble omtalt som i 11-12-årsalderen og gikk trolig i 6. eller 7. klasse i 2008. Derfor er de trolig godt i gang med videregående skole i dag.

Dersom du var en av nudelselgerne, eller kjenner noen av dem, ønsker vi tips på e-post til web@dt.no eller tlf/mms til 03232.

Andre saker på dt.no:

– Blir tatt kvelertak på når vi sover

Hundrevis søker ledige butikkjobber

Her sprenger roboten isboksen i filler