Gå til sidens hovedinnhold

Drammenslærere i bombedrama

Artikkelen er over 11 år gammel

Gruppe på 20 fra Drammen videregående var i nærheten av bombeeksplosjonen i Istanbul.

ISTANBUL/DRAMMEN: Minst 22 personer ble såret i en bombeeksplosjon i Istanbul søndag morgen. Politiet mistenker at en selvmordsbomber står bak.

Drammen videregående skole var på skoletur i Istanbul da bomben smalt. 100 personer i turfølget hadde tatt et fly som gikk fra Istanbul tidligere i dag. De siste 20 havnet midt oppi opptøyene.

– Det var veldig ekkelt. Dette er noe vi ser på nyhetene også havner vi midt oppi det, sier lærer ved Drammen videregående, Turid Agnete Teigen.

Hun og de 19 andre drammenserne er på vei inn i flyet da dt.no snakker med Teigen.

Hun forsikrer at alle de norske kom seg uskadd fra hendelsen. En i det norske reisefølge skal imidlertid ha vært svært nær stedet der det smalt.

Det er alt teigen rekker å si før hun må gå ombord i flyet som skal ta dem med tilbake til Norge.

Rettet mot kjøretøy

Angrepet skal ha vært rettet mot et politikjøretøy og skjedde på Taksimplassen på den europeiske siden av Tyrkias største by, ifølge den tyrkiske TV-stasjonen NTV .

– Det ser ut til å ha vært en selvmordsbomber, sier politisjefen i Istanbul, Hüseyin Çapkin. Politimesteren bekrefter at politiet var målet for angrepet.

– Ville inn i politibuss
 

Av de 22 sårede, tilhører ti politistyrken. Det forteller guvernøren Hüseyin Avni Mutlu. Ifølge tidligere tall, har to av de sårede alvorlige skader.

Politiet har funnet et lik på stedet som antas å være selvmordsbomberen. Mannen skal ha prøvd å komme seg inn i en politibuss før bomben gikk av, melder DPA.

VG.no skriver at det vanligvis står parkert noen politibusser langs den ene enden av plassen. De er der for å holde ro og orden.

– To menn

Ifølge en taxisjåfør som var vitne til bombingen, så han en mann i 30-årene som gikk mot politiet og så ut til å spørre om veien. Bomben skal deretter ha gått av. Et annet vitne sier derimot at det var to menn som hadde nærmet seg politiet.

Ifølge CNN-Turk har det også blitt funnet en bombe til rett i nærheten av den døde selvmordsbomberen. Men ifølge det statseide nyhetsbyrået Anatolia, ble bare deler av en bombe ble funnet, og det er uklart hvorvidt det var deler av den detonerte bomben, eller en ny bombe.

Turistmagnet


Ifølge øyevitner som ble sitert av NTV, var det en kraftig eksplosjon. Bilder viser politiet og ambulanse som rykker ut til stedet.

Et sperrebånd har blitt satt opp rundt området, og gågata er stengt, ifølge CNN-Turk og NTV.

Taksimplassen er en turistmagnet med restauranter, butikker, hoteller, og befinner seg i hjertet av det moderne Istanbul.

Politimester Çapkin sier at det foreløpig er usikkert hvem som står bak.

 

Kommentarer til denne saken