Gå til sidens hovedinnhold

Drapstruet etter språktesting

Artikkelen er over 9 år gammel

Tobarnsfar og daglig leder i Drammen Taxi Glenn A. Hole lever med voldsalarm etter å ha mottatt drapstrusler.

DRAMMEN: Det startet tidlig i sommer, med en spiker i bildekket. Daglig leder i Drammen Taxi, Glenn A. Hole (35), husker at han stusset over at spikeren sto i siden av dekket. Han lurte på hvordan den hadde havnet der.

Del på Facebook

Så fikk kompanjongen hans, Pål Kristen Stenstad, kvalitetsleder i Drammen Taxi, en spiker i siden av sitt dekk. Hole begynte å ane et mønster.

– Det var tydelig sabotasje, hevder han.

LES OGSÅ: Innfører språktest av taxisjåfører

På skyteskive

Kort tid etter kom det første trusselbrevet. Sendt direkte til kvalitetsleder Stenstad. I brevet står det at «Glenn Hole må passe på å ikke komme i krig med Drammen Taxi sine eiere». Brevet er signert med «Vi følger dine skritt. Dine brødre».

Så kom drapstrusselen. Levert i postkassen til et styremedlem. Uten frimerke. I trusselbrevet, som Drammens Tidende har fått tilgang til, er et portrettbilde av Glenn A. Hole festet i midten av en skyteskive. På bildet står Hole, smilende utenfor drosjebua på Bragernes torg.

drapstrussel

Hole har fått trusselbrevet oversatt til norsk av tolke- og translatørselskapet Noricom Hamar. Over skyteskiven står det, på arabisk: «Du vet at døden kommer før soloppgang». Da gikk Glenn A. Hole til politiet. Nå lever han med voldsalarm.

– Jeg ble sint og forbannet. Jeg er gift og har to små barn på to og fire år. Det første jeg tenkte var: «er det verdt det?»

For å rydde opp

35 år gamle Glenn A. Hole fra Ålesund kom til sjefsjobben i Drammen Taxi i begynnelsen av mars. Drosjenæringen var ny for ham, men omstillingsprosesser og endringsledelse var hans felt.

– Jeg kom inn for å rydde opp. Det er mange flinke og dyktige sjåfører og eiere i Drammen Taxi. Men noen få prøver å ødelegge. Det er disse vi skal ha bort fra næringen, sier han.

Som Drammens Tidende skrev i går, gikk Hole raskt til verks. Mange klager og avvik, spesielt i forbindelse med pasienttransport for Vestre Viken Helseforetak, resulterte i at styret i Drammen Taxi i mai vedtok å innføre strenge tiltak og sanksjoner for å lukke avvik og klager. Språktesting, bøter og utestengelse var noen av tiltakene. Hole har måttet ta vanskelige grep også tidligere i yrkeslivet. Som å si opp flere titalls ansatte. Det har også vært ubehagelig. Men han har aldri opplevd å bli truet på livet før nå.

– Dette er en helt annen skala, sier han alvorlig.

Tar det på alvor

Politiet bekrefter at drapstruslene mot Hole er anmeldt og at det er utstedt voldsalarm til drosjesjefen. Politioverbetjent Jan Henrik Håkestad, leder for voldsgruppa ved Drammen politistasjon, sier at politiet ser alvorlig på situasjonen.

– Brevet inneholder en kamuflert trussel som er relatert til konflikten i Drammen Taxi. Om det er ment for å skremme eller om det faktisk ligger noe mer alvorlig bak er det vanskelig å ha en formening om, men vi tar dette i aller høyeste grad på alvor, sier Håkestad.

Gir seg ikke

Glenn A. Hole er ikke redd. Men innrømmer at han ser seg oftere over skulderen, og er litt mer paranoid enn før. Kona vil at han skal bytte jobb, men han gir seg ikke.

– Jeg er villig til å fullføre, understreker han.

Planen er å løse konfliktene med dialog og forståelse. På et allmennsmøte torsdag i forrige uke fortalte han frammøtte drosjeeiere og sjåfører om truslene. Og spurte direkte: «Er det slik vi vil ha det?».

35-åringen er redd for at den krevende situasjonen selskapet nå befinner seg i vil bidra til en polarisering der det blir mye større kløft mellom ulike grupperinger.

Derfor vurderer han å ta kontakt med en imam for å legge til rette for dialog mellom ledelsen, drosjeeierne og sjåførene. I tillegg har han vært i kontakt med Norges Taxiforbund for å få hjelp og råd.

– For vi kan ikke legge lokk på dette, avslutter han.

- Vi vet at dette ikke er godt mottatt

Asif Khalil er nestleder i styret i Drammen Taxi, og representerer drosjeeierne og sjåførene i selskapet. Som styrerepresentant var Khalil med på å vedta de nye tiltakene og sanksjonene som skal lukke avvik i Drammen Taxi. Nestlederen kjenner godt til drapstruslene som har kommet i etterkant. Til Drammens Tidende sier han at han tar truslene mot daglig leder Glenn A. Hole på høyeste alvor.

– Vi ser veldig alvorlig på hendelsen, men fordi saken er under etterforskning kan jeg ikke si noe mer enn det.

– Men hvordan stiller drosjeeierne og sjåførene, som du representerer, seg til de nye tiltakene som er vedtatt?

– Jeg vet at dette ikke er godt mottatt av alle, og at det kan virke dramatisk. Men det er viktig for oss i Drammen Taxi å skjerpe inn på kravene og ta disse grepene, sier han.

Asif Khalil mener det er viktig for Drammen Taxi å ta problemene med språk, språkforståelse og dårlige holdninger på alvor.

– Kundene kommer til å merke at vi nå skiller oss klart ut fra konkurrentene. At vi er en seriøs aktør som er opptatt av kvalitetssikring og som tar disse problemene på alvor, avslutter han.

LES OGSÅ: Drammen Taxi får konkurranse fra ny taxisentral