Enda en pensjonist robbet

Tyvene bruker samme fremgangsmåte. De henger juggel rundt halsen på eldre som allerede har kjeder på seg og når det skal tas av igjen, tar de det ekte kjedet.

Tyvene bruker samme fremgangsmåte. De henger juggel rundt halsen på eldre som allerede har kjeder på seg og når det skal tas av igjen, tar de det ekte kjedet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

80-åring fralurt gullsmykke på Fjell.

DEL

DRAMMEN: Forrige uke ble en 94 år gammel kvinne fralurt et smykke utenfor et sykehjem på Modum. Og for en knapp måned siden måtte en 96-åring bruke krykken sin for å hindre at tyver stakk av med smykket hennes i Nybyen.

Nå har smykketyver slått til igjen, denne gangen på Fjell i Drammen. Ved 13-tiden mandag ble en 80 år gammel mann kontaktet av to øst-europeiske kvinner i blomstrete klær. De forsøkte å selge ham smykker, og hengte på ham et kjede. 

Da de skulle ta av smykket igjen, tok de istedet mannens ekte gullsmykke. Kjedet som hang igjen, var selvfølgelig bare juggel.

Men da han oppdaget det, hadde de to damene allerede stukket av.

Mange liknende tyverier

Også i vår var det en rekke smykketyverier i Drammensområdet. Den siste uken i mars fikk politiet ni melding om ni smykketyverier. Alle har tilsvarende fremgangsmåte:

Øst-europeere tilbyr smykker til eldre og henger juggelkjeder rundt halsen på kunden. Når smykkene skal tas av igjen, tar de det ekte og lar juggelet henge igjen.

Smykketyvene opptrer svært utspekulerte og pågående. En kvinne ble oppsøkt av smykkeselgerne på kirkegården og en annen ble oppsøkt hjemme.

LES OGSÅ: Tar av seg smykkene når hun skal til byen

Artikkeltags