Etterlyser folkeskikk

Freddy Hoffmanns dager som varaordfører er trolig talte etter at han tapte nominasjonskampen mot rivalene Jon Helgheim og Ulf Erik Knudsen.

Freddy Hoffmanns dager som varaordfører er trolig talte etter at han tapte nominasjonskampen mot rivalene Jon Helgheim og Ulf Erik Knudsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Hoffmann vraket og Helgheim til topps

DEL

DRAMMEN: Freddy Hoffmann visste ingenting om at han er dyttet ned fra Frp-tronen. Derfor fikk han bakoversveis da han våknet i morges.

- Alminnelig folkeskikk tilsier at man blir informert om slike saker på forhånd, og ikke gjennom media, sier Hoffmann til dt.no.

Klokken 01.34 i natt tikket det inn en melding på Facebook-siden "For deg som liker Frp - Valget i Drammen 2011". Siden er drevet av Frp-sympatisører. Avsender var nominasjonskomiteens leder Jørund Rytman. Omtrent samtidig ringte Rytman Helgheim og ba ham legge ut nyheten på drammen.frp.no, hvor Helgheim er administrator. Ingen andre ble oppringt, men varslingen ble sendt via Facebook.

Melding om natten

- Meldingen lå i innboksen min i morges, men jeg sitter jo ikke opp midt på natten når jeg skal på jobb dagen etter, sier Hoffmann.

Han har selv sittet i nominasjonskomiteen i Frp Buskerud og i Frps stortingsgruppe.

- Da ringte vi alltid toppkandidatene på forhånd. De var de første som fikk vite det. Det er mulig at de denne gang bare har snublet litt på startstreken, men når det er lagt opp til åpenhet, er det viktig at man er det, oppfordrer Freddy Hoffmann.

Har ikke gitt opp håpet

Selv om han nå er parkert som partiets listetopp og mulige ordførerkandidat i Drammen, har han ikke gitt opp håpet om å kunne fortsette som toppolitiker.

- Det er mulig det ser annerledes ut etter nominasjonsmøtet i oktober. Foreløpig er dette bare et utkast sier Hoffmann.

Hva han eventuelt skal gjøre dersom han må ut av varaordførervervet, har han ikke klart.

- Foreløpig er det ingen grunn til bekymring, sier Hoffmann, som ikke vil ut med hvilke navn han selv ville hatt på topp.

- Men listen ville nok sett annerledes ut, bekrefter varaordføreren.

Knudsen nummer to

Drammens Tidende har tidligere skrevet at stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp) vil bli ordfører  i Drammen, og utfordre Freddy Hoffmann til 1. plass på valglistene.

Etter det første nominasjonsmøtet i går ble det klart at Jon Helgheim topper lista. Ulf Erik Knudsen er nummer to, og dagens varaordfører Freddy Hoffmann på 3. plass.

I dag sier Hoffmann at han ikke fikk vite at han var blitt skjøvet ned før han ble oppringt av NRK Østafjells i morges.

– Radarpar

Leder av nominasjonskomiteen, Jørund Rytman, mener valget av Helgheim og Knudsen er en vinneroppskrift.

Pr i dag tror vi disse to kan bli et radarpar i kommunevalgkampen 2011, bygge opp Drammen Frp videre, og ikke minst videreutvikle Drammen by, uttaler Rytman til Drammen Frps hjemmeside.

Helgheim som ordfører

Hvis Frp får ordføreren i Drammen ved valget i 2011, ønsker nominasjonskomiteen at Jon Helgheim blir ordfører, og Ulf Erik Knudsen som gruppeleder.

Hvis partiet får varaordføreren, ønsker partiet at Knudsen får dette vervet, med Helgheim som gruppeleder.

Den endelige innstillingen fra nominasjonskomiteen skal være klar 25. oktober.

Artikkeltags