DRAMMEN: 25. august marsjerte 5.000 mennesker i demonstrasjonstog i Oslo mot ekstremisme. I front gikk Yousuf Gilani fra Drammen, som sammen med tre venner stod bak arrangementet. 

Demonstrasjonen ble dekket av flere internasjonale medier, og nå har venstrepolitikeren Gilani fått enda mer oppmerksomhet for protesttoget. 

LES OGSÅ: Gilani i front for 5.000 mot IS

Seremoni

En gruppering i Europaparlamentet, Alliansen av liberale og demokrater for Europa (ALDE), har nemlig bestemt at drammenseren skal tildeles årets «Leader Award», en pris med sju forskjellige kategorier. 

Gilani får utmerkelsen for sitt arbeid med bekjempelse av terrorisme og arbeid i lokalsamfunn. 

- Jeg visste ikke engang at jeg var nominert. Dette er veldig hyggelig, og jeg er ydmyk overfor de som har spilt inn mitt navn og mener jeg har gjort en god innsats, sier Gilani til Drammens Tidende. 

Det er Venstre sentralt som har kontaktet ALDE og fortalt at Gilani fortjener prisen. I går fikk han telefonen fra Brüssel, og 10. desember drar han til Belgia. Her blir det seremoni og prisutdeling ved presidenten i alliansen, nederlandske Bas Verkerk. 

LES OGSÅ: - Demonstrasjon mot IS er et historisk vendepunkt

Fikk fri

Gilani mener denne hederen viser at det nytter å ta små steg i lokalmiljøet, og samtidig legges merke til i resten av Europa. 

- Dette må bety at jobben vi gjør er riktig og viktig. Ikke først og fremst på grunn av meg og min generasjon, men for barna våre og de kommende generasjonene. Vi er brune nordmenn og norske muslimer som er født og oppvokst i Norge. Vi er en del av samfunnet, og tar avstand til ekstremisme på lik linje med andre, forteller Gilani. 

- Men hvorfor tror du det er nettopp du som ble nominert?

- Jeg tror det er fordi jeg har vært en tydelig stemme i alle år om det å skape broer mellom minoritetssamfunnet og resten av befolkning, og å få alle inkludert. 

Venstrepolitikeren drar til Belgia alene, og har fått fri fra jobben. 

- Hehe, jeg måtte nesten spørre sjefen om å slippe arbeid den dagen. Da jeg forklarte hvorfor, ble hun veldig glad og gratulerte meg. Selv i en hektisk hverdag skulle jeg få lov til å dra og motta denne anerkjennelsen. 

LES OGSÅ: - Nå er trollet kommet fram i lyset