DRAMMEN: En ung gutt i 9-10-årsalderen er fraktet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus etter å ha falt ned fra en stolheis i Aronsløypa ved Drammen Skisenter. Guttens skadeomfang var torsdag kveld ukjent.

– Gutten har ramlet ut av stolheisen og slått ryggen. Vi kom fram til gutten tidlig, og heldigvis befant det seg en lege i bakken, så vi fikk god bistand. Gutten ble senere tatt hånd om av ambulansepersonell og fraktet vekk i luftambulanse, sier Erik Graaberg, daglig leder ved Drammen Skisenter.

Han sier det foreløpig er uvisst hvordan gutten ramlet ned fra heisen.

– Jeg kjenner ikke til hvordan han har kommet seg ut av stolheisen. Det er sikkerhetsbøyler i skiheisene, så han må ha tatt opp bøylen eller kommet seg under denne, sier Graaberg til dt.no.

– Kommer dere til å gå gjennom sikkerhetsrutinene etter dette?

– Nei, det gjør vi ikke. Vi har ingen muligheter til å følge med på hva de i heisen gjør. Det er deres ansvar, forteller Graaberg til dt.no.

LES OGSÅ: Stupte til sølv med rå musikk på øret

Vitne: – Han klagde på smerter i ryggen

Et vitne Drammens Tidende har vært i kontakt med, sier at gutten hadde store smerter etter å ha falt ned fra stolheisen. Han anslår at heisen har en høyde på mellom 5-7 meter.

– Vi satt i heisen da vi hørte noen rope «au au». Etterhvert som vi kom litt lenger opp, så vi en ung gutt ligge under stolheisen. Først tenkte vi at han tullet, men så forsto vi at han var skadd, sier vitnet.

Han tok umiddelbart kontakt med skianleggets personell, som raskt tok seg fram til den skadde gutten. Også en lege kom raskt til unnsetning.

– Han var ved bevissthet, men klagde på smerter i ryggen, sier vitnet.

Politiet i Søndre Buskerud opplyser at de ikke kjenner til hendelsen.

LES FLERE SAKER PÅ DT.NO:
14 ansatte sies opp
– Har lett for å ty til vold
– Ble en dyr yoghurt