Familien: – Han stilte alltid opp

Sorgen over Hans Kristian Ålien har brakt familien enda tettere sammen. F.v. far Helge, niese Amelia, mor Unni, svigerinne Camilla, bror Rolf Gunnar og søster Astrid. De forteller at støtteapparatet på Ullevål har fulgt dem godt opp, men savner initiativ fra det lokale kriseteamet. Dem måtte familien ta kontakt med selv.

Sorgen over Hans Kristian Ålien har brakt familien enda tettere sammen. F.v. far Helge, niese Amelia, mor Unni, svigerinne Camilla, bror Rolf Gunnar og søster Astrid. De forteller at støtteapparatet på Ullevål har fulgt dem godt opp, men savner initiativ fra det lokale kriseteamet. Dem måtte familien ta kontakt med selv. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ti ballonger stiger opp mot himmelen og forsvinner bak skyene. 2. april i år var familien til Hans Kristian Ålien samlet for å feire det som skulle vært 25-års­dagen hans.

DEL

DRAMMEN: Det har bare gått åtte måneder siden familien fikk sjokkbeskjeden fra legene på Oslo universitetssykehus Ullevål.

– Vi fikk beskjed om at her skulle det et under til, men under skjer jo ikke, sier storesøster Astrid Ålien.

Hans Kristian Ålien døde 3. august i fjor av skadene han fikk i en trafikkulykke i Kobbervikdalen. Personbilen han satt i, havarerte på E18 og ble påkjørt av en semitrailer.

Siden den tragiske ulykken i fjor høst har familien lært mye om yngstesønnen. Det har blant annet blitt veldig klar over at han hadde overveldende mange venner.

BAKGRUNN: Døde etter trafikkulykke

Fullt i kirken

Åssiden kirke var sjeldent full den dagen Hans Kristian ble begravet. Folk måtte stå langs veggene, og 360 personer skrev en siste hilsen i minneprotokollen.

Det var kanskje ikke så rart at mange ville ta farvel med gutten som stilte opp og hjalp alle.

– Hans Kristian var masete hjelpsom. Han skulle hjelpe for enhver pris. Jeg savner det nå, sier storebroren Rolf Gunnar. Ålien.

Han kjente virkelig på savnet da vinterdekkene skulle byttes til sommerdekk.

– Han gjorde alltid det, sier Rolf Gunnar.

– Det er en veldig god trøst i det hele, at så mange snakker så varmt om ham, sier søsteren Astrid.

LES OGSÅ: Rånere mintes populær 24-åring

Donerte bort organer

– Hans Kristian ville så gjerne dele av det han hadde. Han var så gavmild, forteller svigerinnen Camilla.

Familien var ikke i tvil da legene spurte om deres tanker rundt organdonasjon.

– Sju organer ble donert bort til fem forskjellige personer. Det er godt å tenke på at fem personer kan leve videre på grunn av ham. Vår tristeste dag ble deres lykkeligste, sier Camilla.

– Den som fikk hjertet hans har en stor jobb å gjøre for å gjøre ære på det, sier Rolf Gunnar.

LES OGSÅ: Totalvraket bilen og endte på sykehus

Tunge dager

Dagene har vært tunge, og savnet er stort. Familien valgte å følge rettssaken mot den 41 år gamle lastebilsjåføren som nylig ble dømt til 75 dager fengsel etter ulykken.

– Før rettssaken hadde jeg et håp om at vi skulle få noen svar på hva som egentlig skjedde. Jeg syntes opprinnelig litt synd på sjåføren, men jeg ble skuffet. Han unngikk å se på oss. Slik jeg oppfattet det, snakket han kaldt om det som skjedde og innrømmet ingen skyld. Siste rest av sympati forsvant da han anket dommen på stedet, sier søsteren Astrid.

– Det verste er at han innrømmer at han så bilen. Likevel så han bort i 11 sekunder. Det er lenge, sier svigerinnen Camilla.

LES OGSÅ: – Regnet ikke med at det skulle stå en bil i kjørebanen

Artikkeltags