Faremo vil utsette behandling av foreldelsesfristen

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo, mener forslaget om å oppheve foreldelsesfristen på drapssaker må undersøkes mer, før Stortinget kan gjøre en lovendring.

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo, mener forslaget om å oppheve foreldelsesfristen på drapssaker må undersøkes mer, før Stortinget kan gjøre en lovendring. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Foreldelsesfristen blir ikke fjernet før 3. juli. Dermed blir trolig Therese-saken henlagt for godt.

DEL

OSLO: Det er klart etter at Stortinget torsdag kveld behandlet Frps forslag om å fjerne foreldelsesfristen i drapssaker.

Bakgrunnen for forslaget er flere alvorlige krimsaker som nærmer seg foreldelsesfristen, blant annet Therese-saken. 3. juli er det 25 år siden hun forsvant fra Fjell, og saken blir strafferettslig foreldet. Noe som betyr at gjerningsmannen da kan gå fri.

Faremo vil vente

Justis- og beredskapsminister Grete Faremo har vært tydelig på at hun ønsker å fjerne foreldelsesfristen for drap.

Hun ønsket imidlertid ikke å vedta lovforslaget fra Fremskrittspartiet torsdag.

- Jeg har ikke vanskelig for å forstå den fortvilte situasjonen som ligger bak, men vi trenger en grundigere utredning, sier Faremo.

Hun peker på saksbehandlingen av saken som årsak til at hun ønsker å vente med å vedta den nye loven.

-Regjeringen trenerer

Ap, SV og Sp stemte mot forslaget, og dermed blir ikke foreldelesfristen fjernet nå. Stortingsrepresentant Anders B. Werp (H) synes forslaget burde blitt vedtatt nå.

- Jeg vil kritisere regjeringen som trenerer saken, sier Werp.

Han sier forslaget om å oppheve foreldelsesfristen på drapssaker har vært debattert, utredet og diskutert i Stortinget flere ganger tidligere.

Han får støtte fra Venstres Trine Skei Grande.

- I denne saken har regjeringen trenert og hindret Stortinget i å få gjennomført en lovendring, det har de gjort med sin flertallsmakt. Kanskje dette viser at det ikke alltid er lurt med flertallsregjering, sa Skei Grande fra stortingets talerstol.

Går mot foreldelse

3. juli er det 25 år siden Therese Johannessen forsvant fra Fjell i Drammen. Blir ikke gjerningsmannen tatt innen det, blir han altså ikke straffeforfulgt.

LES OGSÅ: Høyre presser Faremo i Therese-saken.

LES OGSÅ: Foreldelsesfristen kan bli fjernet.

LES OGSÅ: Politiet gjør nye undersøkelser i Therese-saken.

Artikkeltags