Fatwa mot terrorisme

– Drammen er en fredelig by. Det ligger i navnet. På persisk betyr Drammen «Døren til fred», sier Noor Ahmad Noor (til venstre). Her fra arrangementet «Fakkeltog mot ekstremisme » idet de gikk over Ypsilon i desember 2012.

– Drammen er en fredelig by. Det ligger i navnet. På persisk betyr Drammen «Døren til fred», sier Noor Ahmad Noor (til venstre). Her fra arrangementet «Fakkeltog mot ekstremisme » idet de gikk over Ypsilon i desember 2012. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Drammen er en fredelig by. Det ligger i navnet. På persisk betyr Drammen «Døren til fred», sier Noor Ahmad Noor.

DEL

DRAMMEN: Imam Noor Ahmad Noor viser til en fatwa mot terrorisme, og sier at ingen radikale islamister vil komme til dem.– Dette har jeg ikke hørt noe om, før du ringer meg nå, sier imam Noor Ahmad Noor i Minhaj-Ul-Quram, et av Drammens største muslimske trossamfunn.

– Vår organisasjon er et fredelig trossamfunn, så hvis noen var voldelige ville de aldri snakke med oss. Vi har tvert imot utsatt en stor fatwa mot terrorisme og ekstremisme, sier Noor Ahmad Noor.

Det var trossamfunnets grunnlegger, Mohammad Tahir ul-Qadri, som sa fatwaen. En fatwa er en religiøs domsavsigelse, som bare kan utstedes av en skriftlærd.

– Drammen er en fredelig by. Det ligger i navnet. På persisk betyr Drammen «Døren til fred», sier Noor Ahmad Noor.

Han sier at moskeen vil vise vaktsomhet mot ekstremisme, siden Politiets sikkerhetstjeneste nå sier at de har radikale islamister i kikkerten.

LES OGSÅ: Terror-søkelys mot Taliban-minister fra Drammen

Tar det opp i møte

Heller ikke Ana Silva Harper i Drammen Minoritetsråd er kjent med radikal islam.

– Vi har ikke snakket om det i minoritetsrådet, og jeg tror det er andre som er bedre rustet til å ta tak i dette enn oss, sier Harper.

Hun sier at hvis Politiets sikkerhetstjeneste tar kontakt, så vil de selvsagt hjelpe så godt de kan.

– Dette kan være et sidetema for det neste Dialogforum mellom minoritetsrådet og kommunen, der temaet er hvordan religion påvirker integreringen, sier Harper.

Drammens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med en rekke moskeer, men lyktes ikke i onsdag ettermiddag.

Artikkeltags