Gå til sidens hovedinnhold

Feiring over bin Ladens død provoserte

Artikkelen er over 10 år gammel

Det oppstod tilløp til håndgemeng og bråk på Bragernes torg da en eldre mann i rullestolbil hisset på seg flere unge menn av utenlandsk opprinnelse i ettermiddag.

DRAMMEN: Omkring klokken 15.00 onsdag ettermiddag ble politiet tilkalt da en eldre mann i rullestolbil, beskrevet av politiet som en gammel kjenning, hadde hisset på seg en annen mann i Drammen sentrum.

Del på Facebook

Årsaken til opptrinnet skal være at mannen i rullestolbil hadde festet flere plakater og flagg på bilen sin, for å feire Osama bin Ladens død mens han kjørte rundt på torget.

Dette falt ikke i god jord hos en eller flere unge menn av utenlandsk opprinnelse, som reagerte med sinne på feiringen.

- En mann ble kraftig provosert av feiringen, og det førte til et verbalt sammenstøt mellom de to. Situasjonen ble løst uten dramatikk, og mannen i rullestolbilen ble eskortert bort fra stedet, sier politibetjent Mari Grindstuen.

bråk torget

Sirkus

Et stort antall forbipasserende hadde samlet seg for å få et glimt av opptrinnet, og til sammen tre politibiler var til stede på Bragernes torg for å roe gemyttene. Ifølge et øyenvitne skal en av de aggressive mennene ha gått fysisk løs på rullestolbilen.

- Jeg så at en av dem slo i bilen hans med noe som liknet på en sykkellås, og at noe ble knust før vedkommende løp bort, sier øyenvitnet til dt.no.

Politiet bekrefter at mannen i rullestolbilen fikk knust et vindu på bilen sin.

- Vedkommende skal i forkant av opptrinnet ha vist fingeren til mannen som ble provosert, og som senere gikk til angrep på bilen. Han forsvant fra stedet før vi ankom, opplyser operasjonssentralen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Får ingen reaksjoner fra politiet

Etter å ha fått roet ned stemningen, skal politiet ifølge øyenvitner ha beslaglagt blant annet et israelsk flagg fra mannen i rullestolbilen.

- Er det ikke fullt lovlig å markere holdningene sine i henhold til ytringsfriheten?

- Vi kjenner ikke til at noe er blitt beslaglagt, da har han isåfall fått det igjen. Vi fulgte mannen hjem til hans bopel, og det kommer ingen reaksjoner fra verken den ene eller andre parten. Saken er lagt død fra vår side, men det er nok ikke det siste stuntet vi ser fra vedkommende, sier politiet.

Kommentarer til denne saken