Fikk svi for steinlegging

I kampen mot svart arbeid har Skatt sør reagert mot boligeiere som har kjøpt steinleggertjenester og betalt kontant.

I kampen mot svart arbeid har Skatt sør reagert mot boligeiere som har kjøpt steinleggertjenester og betalt kontant. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ni boligeiere på ­Konnerud i Drammen fikk svi fordi de ­hadde betalt steinleggere kontant.

DEL

DRAMMEN: Sommeren 2012 var britiske steinleggere svært aktive på Konnerud. Flere fikk steinlagt oppkjørselen sin, men i ettertid måtte ni kunder betale 81.900 kroner i merverdiavgift som steinleggerne ikke betalte.

Loven ble gyldig fra 1. januar 2011, men har ikke vært brukt overfor privatpersoner før, sier Karl Olav Valen, avdelingsdirektør for kontroll og rettsanvendelse i Skatt sør.

Betalte kontant

For da Skatt sør gikk steinleggerfirmaet nærmere etter i sømmene, fant de at firmaet ikke var registrert i merverdiavgiftsregisteret, og derfor ikke hadde betalt merverdiavgift. Dermed ble alle firmaets kunder kontaktet, og bedt om å vise kvittering for at arbeidet var betalt over bank.

– På grunn av min jobb, og det jeg hadde hørt om bransjen fra før, så insisterte jeg på å betale over bank. Men selgeren fra steinleggerfirmaete var veldig pågående og ville ha kontant betaling. Heldigvis sto jeg imot, sier en kvinne fra Konnerud som vil være anonym.

Hun kan fortelle om flere naboer som benyttet disse steinleggerne, og at flere sto hardt på å betale via bank.
Ni personer betalte altså kontant et beløp på over 10.000 kroner, og har nå fått svi for det.

– Nå er steinleggerne på ferde igjen, derfor går vi nå ut og advarer, sier Hege Løvdal Gulseth, kommunikasjonsansvarlig i Skatt sør.

– Steinleggerne er de samme som før la asfalt, sier Valen.

LES OGSÅ: Advarer mot steinleggere

Aksjonerer mot steinleggere

Han kan fortelle at det skal være et regionmøte i skatteetaten for å samordne en aksjon mot steinleggermiljøet. Blant annet skal de benytte andre etater, som kontroll av kjøretøy og driftsmidler.

– Disse folkene er ekstremt tilpasningsdyktige, og registrerer seg nå som enkeltpersonforetak og bankkonto slik at det ser tilforlatelig ut, sier Valen.

Les mer om loven som krever at beløp over 10.000 skal gå via bank

 

Artikkeltags