Gå til sidens hovedinnhold

Flagget på bybrua en måned for tidlig

Artikkelen er over 7 år gammel

Telefonen ringte i ett kjør hos kommunen med spørsmål fra nysgjerrige drammensere om hvorfor det ble flagget på bybrua og på Torget tirsdag.

DRAMMEN: – Svaret er at Brannvesenet har blingset på datoen – det skal flagges fra 29. mai til 1. juni under Metodistkirkens årskonferanse og ikke 29. april, opplyses det fra ordførerens forværelse.Det er første gang i historien at flaggene har gått opp på bybrua på feil dag. Og ved Drammen Brannvesen tar det det med et smil. I hvert fall i ettertid.

– Jeg synes jo ikke det var noe morsomt da Byen Vår Drammen ringte i dag morges og lurte på hvorfor vi flagget og jeg oppdaget at feilen lå hos meg, men nå må jeg jo smile litt av det sier Bjørn Hilsen, og humrer litt.

– Jeg har en rutine på å legge inn ekstraordinære flagginger i en bok. Denne gang var jeg litt for kjapp og la den inn en måned for tidlig og så gikk det det litt fort her i dag tidlig da jeg ga beskjed om å få opp flaggene. Jeg glemte rett og slett å dobbeltsjekke datoen.

LES OGSÅ: Trener styrke midt i sentrum

Avdekket svakheter

Men aldri så galt, så er flaggingen godt for noe.

– Vi fikk avdekket en del svakheter med fundamenteringen rundt flaggstengene bak torgseilet, så der må det utbedres før 1. mai og 17.mai, sier han.

Det er ikke ulovlig å flagge, men Bjørn Hilsen skulle gjerne vært opplevelsen foruten.

– Vi får kanskje tenke at vi flagger for oss selv, sier han.

– Som en hilsen fra herr Hilsen?

– He-he, kanskje det. Nei, huff…

LES OGSÅ: Godset-flagging i det blå

– Komisk

Det var en av leserne våre, Kristoffer Henriksen i Multiconsult, som gjorde Drammens Tidende oppmerksom på utradisjonelle flaggingen i formiddag. Han var i kontakt med kommunens servicetorg og oversendte chat-samtalen han hadde med servicetorget til avisen.

– Vi satt på kontoret og ser rett på bybrua og det var flere som lurte på denne flaggingen, så da måtte jeg bare spørre. Det er jo litt komisk at de har bommet med en måned, sier han.

– Men for all del, det er bare koselig at det flagges. Nå blåser det jo litt ekstra og det er litt dårligere vær enn vi har hatt de siste dagene, så flaggene løftet dagen de.

 

LES OGSÅ: Derfor ble det flagget i Drammen