Flere tyverisikre BMW-er stjålet

BMWs M5-konsept blir vist frem for første gang under bilutstillingen i Shanghai i slutten av april.

BMWs M5-konsept blir vist frem for første gang under bilutstillingen i Shanghai i slutten av april. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I Stavanger har biltyver klart å stikke av med flere eksklusive BMW-modeller som skal være umulig å stjele og kjøre uten nøkler.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

STAVANGER/DRAMMEN: Ingen alarmer er utløst, ingen ruter er knust og ingen nøkler stjålet. Biltyveriene er foreløpig en gåte for politiet, skriver Stavanger Aftenblad.Natt til mandag ble en forholdsvis ny BMW X5 stjålet fra Våland i Stavanger. Natt til tirsdag ble enda en X5 stjålet, denne gang fra Sandnes.

– Bilen i Sandnes sto parkert rett ved åpent soveromsvindu, der folk ville våknet om tyvene hadde brutt seg inn. Vi vet foreløpig ikke hvordan de har greid det, sier politioverbetjent Kristian Johansen ved Stavanger politistasjon.

LES OGSÅ: Ny million-BMW borte

Deleekspeditør Gaute Ljosdal ved BMW-forhandler Bayern i Stavanger bekrefter at det skal være svært vanskelig å stjele nyere BMW-er.

– Bilen skal ikke kunne starte uten original nøkkel. Nøklene er utstyrt med en microchip som bare kommuniserer med den ene bilen. Nye må spesialbestilles fra Tyskland.

LES OGSÅ: Flere luksus-BMWer søkk vekk

For en måned siden skjedde noe lignende i Drammen. Her ble to BMW-er, en X5 og en X6, stjålet på to netter. Heller ikke her var nøklene stjålet. Markedsdirektør Kjetil Myhre i BMW Norge sier at tyveriene i Drammen fortsatt undersøkes av BMW.

LES OGSÅ: Tyver blokkerer låsen

– Vi kan bare spekulere foreløpig, men et spørsmål er jo om det eksisterer flere sett med nøkler, sier Myhre.

Artikkeltags