Gå til sidens hovedinnhold

Fotoboks brøytet i stykker

Artikkelen er over 7 år gammel

Fotoboksen i Konnerudgata har gjentatte ganger vært utsatt for pøbelstreker. Denne gangen var det brøytebilen som tok knekken på boksen.

DRAMMEN: Forbipasserende kunne se at arbeidere var i sving for å reparere fotoboksen torsdag ettermiddag, og Statens Vegvesen kan forklare hvorfor.- Dette dreier seg rett og slett om en brøyteskade. Det brøytes jo relativt heftig om dagen, og når brøytebilen har passert har glasset foran kameraet blitt knust, slik at fotoboksen ble satt ut av spill, forteller kommunikasjonsrådgiver Bente Espeseth i Statens Vegvesen.

Ifølge Espeseth forekommer det stadig skade på utstyr langs veiene som følge av snøbrøyting.

- Dette er ikke et ukjent fenomen, slår Espeseth fast.

Dermed kan du ha vært «heldig» om du tilfeldigvis passerte nettopp denne fotoboksen i litt for høy hastighet i løpet av det siste døgnet. Statens Vegvesen fikk nemlig melding om skaden onsdag.

- Boksen skal være oppe og gå igjen i løpet av ettermiddagen, sier Espeseth.

LES OGSÅ: Livsfarlig skilt-bommert

Utsatt for skøyerstreker

Det er imidlertid ikke første gang den aktuelle fotoboksen i Konnerudgata har blitt satt ut av spill på den ene eller andre måten. Gjentatte ganger har den blitt utsatt for skøyerstreker som har hindret den i å ta bilder av fartssynderne.

I mars 2009, også da med relativt høye brøytekanter på stedet, hadde noen i løpet av nattens mulm og mørke plassert et elgskilt foran fotoboksen. Statens Vegvesen var raskt på pletten og fikk fjernet skiltet, bare for å oppdage at et nytt elgskilt var på plass kort tid etter.

Skiltet ble fjernet nok en gang, og etter at pøblene tydeligvis hadde gått tomme for elgskilt, ble det deretter teipet fast en stråhatt over fotoboksen - alt i løpet av en ukes tid. Fotoboks-stuntet utløste en stor debatt på dt.no om hvorvidt påfunnet var å regne som uskyldig moro, eller uforsvarlige handlinger.

LES OGSÅ: Personbil mot lastebil

Utenlandsk vogntog sperret veien

Kommentarer til denne saken