Gå til sidens hovedinnhold

Front mot front i Bragernestunnelen

Artikkelen er over 7 år gammel

En personbil og en varebil kolliderte front mot front.

DRAMMEN: To biler har kollidert front mot front i Bragernestunnelen. Ulykken skal ha skjedd på Brakerøya-siden, og hele tunnelen er stengt som følge av ulykken.

Politiet opplyste først at føreren av varebilen ble kjørt til sykehus med alvorlige skader. Dettee viste seg etterpå å være passasjeren, og Vestre Viken opplyser onsdag ettermiddag at mannen kun har lettere skader. Passasjeren er en mann i begynnelsen av 20-årene som er bosatt i Drammen.

– Begge førerne anses som lettere skadet. De ble kjørt til legevakt for sjekk, sier operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt.  

Føreren av varebilen er en mann i 50-årene fra Drammen. Føreren av personbilen var en kvinne i 50-årene fra Kongsberg. Hun var alene i bilen.

Prøvde på forbikjøring

Politiet har også bedt om utvidet blodprøve av føreren av varebilen, på grunn av mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

– Varbilen skal ha kommet over i motsatt kjørebane. Den gjorde også et forsøk på forbikjøring inne i tunnelen, og det er ikke lov, sier Eriksson.

Kollisjonen førte til røykutvikling fra varebilen, men brannvesenet fikk raskt kontroll på dette.

Tunnelen var stengt

Bragernestunnelen var stengt en periode, men ble åpnet igjen ved 16-tiden. 

– Det var en del oljesøl og glasskår inne i tunnelen, derfor tok det litt tid før den kunne åpnes igjen, sier operasjonslederen.

Ulykken skjedde like før klokken 15 tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Stakk av med millionbil

LES OGSÅ: Kjørte i veggen i Spiralen

Kommentarer til denne saken