DRAMMEN: Forrige helg meldte varaordfører og tidligere Frp'er Freddy Hoffmann seg også inn i Høyre.

Høyres gruppeleder Johan Baumann ønsker begge nykommerne velkommen i gruppa.

- Så lenge folk aksepterer programmet og spillereglene i bystyregruppa så synes jeg at det er flott at vi får en økning i gruppa, sier Baumann.

Føler seg uønsket

Sunder og Hoffmann føyer seg inn i en lang rekke av partiskifter i bystyret denne perioden. Tilsammen har fem politikere byttet parti siden valget i 2007.

- Det kan hende det er blitt en trend. Men en trend i Drammen, sier valganalytiker Svein Tore Marthinsen om situasjonen i elvebyen. Han kjenner ikke til at det er like store utskiftninger i andre kommuner.

- Dette er mange uansett. her må Drammen ligge på hvertfall topp 10 i landet, mener Marthinsen.

At bystyrepolitiker Ravi Sunder har skiftet parti fra Arbeiderpartiet til Høyre på en uke synes han er spesielt.

- En skulle tro at det satt ganske langt inne, sier han.

Sunder føler seg uønsket i partiet etter at han ble vraket av nominasjonskomiteen forrige uke. Drammens Tidende skrev forrige uke om Torgeir Micaelsens ryddeprossess i partiet har vært gjennom etter skandalevalget i 2007. Micaelsen som leder nominasjonskomiteen beskrev blant annet en ukultur i partiet, og en tendens til å sette seg selv foran partiet. 

Sterkt signal

Sunder føler at utspillene fra stortingspresentanten Micaelsen er rettet mot ham og et par andre politikere i bystyret, og ser ikke noe poeng i å fortsette i en gruppe hvor han ikke føler seg velkommen.

- Avisartikkelen var dråpen som fikk det til å renne over. Jeg opplevde signalet som veldig sterkt, sier han.

- Det er ingen menneskerett å leke i samme sandkasse, og det er ikke alle som er ønsket i den sandkassen, sier Sunder og bemerker at det fra listen i fjor er forsvunnet fire kandidater med minoritetsbakgrunn og kommet inn en.

- Men jeg føler ikke det er grunn til å kommentere noe mer enn det. Det er ikke noe grunn til å spre noe mer eder og galle, sier Sunder.

Han meldte seg umiddelbart inn i Høyre.

- Det er veldig mye av det Høyre står for som jeg kjenner meg igjen i, sier Sunder og ramser opp skole, barn og unges oppvekstvilkår, og eldrepolitikken som avgjørende faktorer.
- De har gjort veldig mye for Drammen, sier han.

Ingen forandring

Ordfører Tore Opdal Hansen (H) bemerker at det er veldig spesielt med alle partihoppene i Drammen, men føler behov for å understreke at ingen av de fem har forlatt Høyres bystyregruppe.

- Dette er en ny utvikling. Siden jeg ble valgt inn i bystyret for 31 år siden så husker jeg to partiskifter, sier han. Han mener det ikke vil ha noen praktiske konsekvenser da det ikke rokker ved flertallskonstellasjonen i bystyret.