Gå til sidens hovedinnhold

Gjør politisk helomvending

Artikkelen er over 11 år gammel

Bystyrepolitiker Ravi Sunder går fra Ap til Høyre. Dermed har Høyres bystyregruppe fått to nye medlemmer på en drøy uke.

DRAMMEN: Forrige helg meldte varaordfører og tidligere Frp'er Freddy Hoffmann seg også inn i Høyre.

Høyres gruppeleder Johan Baumann ønsker begge nykommerne velkommen i gruppa.

- Så lenge folk aksepterer programmet og spillereglene i bystyregruppa så synes jeg at det er flott at vi får en økning i gruppa, sier Baumann.

Føler seg uønsket

Sunder og Hoffmann føyer seg inn i en lang rekke av partiskifter i bystyret denne perioden. Tilsammen har fem politikere byttet parti siden valget i 2007.

- Det kan hende det er blitt en trend. Men en trend i Drammen, sier valganalytiker Svein Tore Marthinsen om situasjonen i elvebyen. Han kjenner ikke til at det er like store utskiftninger i andre kommuner.

- Dette er mange uansett. her må Drammen ligge på hvertfall topp 10 i landet, mener Marthinsen.

At bystyrepolitiker Ravi Sunder har skiftet parti fra Arbeiderpartiet til Høyre på en uke synes han er spesielt.

- En skulle tro at det satt ganske langt inne, sier han.

Sunder føler seg uønsket i partiet etter at han ble vraket av nominasjonskomiteen forrige uke. Drammens Tidende skrev forrige uke om Torgeir Micaelsens ryddeprossess i partiet har vært gjennom etter skandalevalget i 2007. Micaelsen som leder nominasjonskomiteen beskrev blant annet en ukultur i partiet, og en tendens til å sette seg selv foran partiet. 

Sterkt signal

Sunder føler at utspillene fra stortingspresentanten Micaelsen er rettet mot ham og et par andre politikere i bystyret, og ser ikke noe poeng i å fortsette i en gruppe hvor han ikke føler seg velkommen.

- Avisartikkelen var dråpen som fikk det til å renne over. Jeg opplevde signalet som veldig sterkt, sier han.

- Det er ingen menneskerett å leke i samme sandkasse, og det er ikke alle som er ønsket i den sandkassen, sier Sunder og bemerker at det fra listen i fjor er forsvunnet fire kandidater med minoritetsbakgrunn og kommet inn en.

- Men jeg føler ikke det er grunn til å kommentere noe mer enn det. Det er ikke noe grunn til å spre noe mer eder og galle, sier Sunder.

Han meldte seg umiddelbart inn i Høyre.

- Det er veldig mye av det Høyre står for som jeg kjenner meg igjen i, sier Sunder og ramser opp skole, barn og unges oppvekstvilkår, og eldrepolitikken som avgjørende faktorer.
- De har gjort veldig mye for Drammen, sier han.

Ingen forandring

Ordfører Tore Opdal Hansen (H) bemerker at det er veldig spesielt med alle partihoppene i Drammen, men føler behov for å understreke at ingen av de fem har forlatt Høyres bystyregruppe.

- Dette er en ny utvikling. Siden jeg ble valgt inn i bystyret for 31 år siden så husker jeg to partiskifter, sier han. Han mener det ikke vil ha noen praktiske konsekvenser da det ikke rokker ved flertallskonstellasjonen i bystyret.

 

Kommentarer til denne saken