Gratis parkeringsplasser frister ikke

Til tross for at det det er gratis er det ikke mange som benytter muligheten til å parkere i Grev Wedel på lørdager. Dette bildet er tatt en lørdag i sommer.

Til tross for at det det er gratis er det ikke mange som benytter muligheten til å parkere i Grev Wedel på lørdager. Dette bildet er tatt en lørdag i sommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Selv ikke solskinn, lørdag, Godset, Tone Damli Aaberget, eller en handelsstand som lokker med ekstra gode tilbud klarer å fylle de gratis parkeringsplassene på Grev Wedels parkeringshus.

DEL

DRAMMEN: Da dt.no spurte drammensere om hva som ville få dem tilbake til byen var det gratis parkering som sto høyest på ønskelista.

Politikerne er derimot bundet av Buskerudbyen-prosjektet, der de har forpliktet seg til å redusere bilbruk. Hver 20 bil skal vekk i Buskerudbyen. Gjør de ikke det kan de gå glipp av 280 millioner i statlig støtte.

Til tross for dette har kommunen opprettet gratis parkeringsplasser på Grev Wedel parkeringshus. Dog bare på lørdager i et halvt år.

Kommentarfeltene på dt.no var ikke nådige:


Det kommer til å bli fullt i løpet av et par minutter og hva skjer da. Jo, da må man kjøre rundt og prøve å finne en ledig plass et annet sted.

Ikke fullt

Dt.no besøkte parkeringshuset på dagtid lørdag for å se hvordan tilbudet ble brukt.

Rett før både en konsert med Tone Damli Aaberge på Magasinet, en mulighet til å se Godset-heltene i levende live på Torget, og på en dag da handelsstanden har reklamert for kraftige prisavslag, var det flere ledige gratis parkeringsplasser på parkeringshuset.

En håndfull av dem var rett innenfor døren i første etasje.

- Overrasker meg ikke

Høyre-politiker Terje Menkerud har tidligere uttalt at handelsstanden påpeker et problem som ikke er der.

- Dette overrasker meg ikke. Jeg tror at folk har svart uten å tenke seg om, eller kastet seg på en populistisk bølge når de sier det er parkering som er problemet.

- Hva er problemet da?

- Folk har tillagt seg et handlemønster som passer bedre på senter. De sitter heller i 20 minutter i kø for å kunne parkere under tak og så handle alt de trenger i t-skjorta.

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN HER

Hvorfor tror du ikke folk benytter seg av dette tilbudet? Si din mening i kommentarfeltet

Artikkeltags