Gulskogen gir seg ikke

Gulskogen Senter klager på kommunens vedtak om å kutte butikker. Fra venstre Nils Tveit i Arkitektkontoret Nils Tveit AS, som er formell tiltakshaver, og utviklingsdirektør i Steen & Strøm Allan Sønderbæk.

Gulskogen Senter klager på kommunens vedtak om å kutte butikker. Fra venstre Nils Tveit i Arkitektkontoret Nils Tveit AS, som er formell tiltakshaver, og utviklingsdirektør i Steen & Strøm Allan Sønderbæk. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Gulskogen Senter godtar som ventet ikke kravet fra kommunen om å kaste ut butikker.

DEL

DRAMMEN:  7. mai sendte Drammen kommune pålegg og varsel om tvangsmulkt til Gulskogen Senter i striden om bruken av arealene. Kommunen trakk tilbake alle midlertidige brukstillatelser og krevde at Gulskogen Senter måtte følge reguleringsplanens bestemmelser for hvor stort areal de kunne ha til detaljhandel.

Denne saken har nå pågått siden høsten 2010, og frontene har vært steile. Det er derfor ingen overraskelse at eieren av Gulskogen Senter, Steen & Strøm AS, nå klager på pålegget og varslet om tvangsmulkt.

– Vi sender en klage i dag, sier Allan Sønderbæk, utviklingsdirektør i Steen & Strøm, til Drammens Tidende tirsdag formiddag.Klagen sendes til Drammen kommune, som etter en kort saksbehandling sender den videre til Fylkesmannen i Buskerud.

– Vi håper klagen sendes på e-post, postgangen internt i kommunen er rammet av streik, sier byplansjef i Drammen kommune Hilde Haslum.

Utbygging

Den videre saksbehandlingen avhenger av hva det konkret klages på, om det er selve vedtaket eller saksbehandlingen. Eller en kombinasjon av disse.

For Gulskogen Senter mener de hele tiden har fått de tillatelser og brukstillatelser som er nødvendige for sentret slik det nå er blitt etter omfattende ombygginger og utbygginger.

Reguleringsplanen for området ble vedtatt av bystyret i Drammen 23. april 2004. Der ble maksimalt forretningsareal på detaljhandel satt til 42.800 kvadratmeter. Av dette skulle 14.950 kvadratmeter kun omfatte arealkrevende varer, det vil si hvite-og brunevarer, møbler og interiørvarer.

LES OGSÅ: Truer Gulskogen med dagbøter

Ikke større

Utgangspunktet var at handelsarealet ikke skulle øke fra det Gulskogen Senter allerede hadde. I rammetillatelsen for utvidelsen som ble vedtatt 15. desember 2006 ble arealbegrensningene understreket.

Gulskogen Senter mener på sin side at en rekke møter og referater viser at de utvidelsene som er foretatt er godkjent av kommunen.

LES OGSÅ: Stenger ikke en butikk

LES OGSÅ: Må trekke billett utenfor kjøpesenter


 

Artikkeltags