DRAMMEN: Samleiet skjedde ifølge tiltalen i en skolegård i Drammen kvelden den 18. februar i år.Den 13 år gamle jenta var på et arrangement på en ungdomsskole da 18-åringen fra Oslo tok kontakt med henne.

Det forteller hennes bistandsadvokat, Anne Cathrine Vogt. Jenta har vært klar på at hun ikke ble tvunget til samleie i skolegården klokken 22.00 den aktuelle kvelden.

– Det er tydelig at det er et problem at det kommer en del gutter fra andre byer til skolearrangementer her i Drammen for å lure med seg jenter ut for å ha sex

Forsyner seg

– Det kommer en som er fire-fem år eldre enn henne og får henne med seg ut for å ha sex. Det er ingen tvil om hvem som har makta her, sier Vogt.

Hun forteller at jenta, som nå er fjorten år, prøver å fortrenge det som skjedde.

– De to kjente ikke hverandre fra før. Det er ofte slik det er med disse unge jentene - guttene forsyner seg og jentene har for dårlige grenser. Jentene vil jo egentlig ikke dette, sier Vogt.

Hun har opplevd lignende saker.

– Svært alvorlig

– Det er tydelig at det er et problem at det kommer en del gutter fra andre byer til skolearrangementer her i Drammen for å lure med seg jenter ut fra arrangementet for å ha sex. Det er et problem at unge jenter bøyer av og tror de må ha sex med eldre gutter for å bli godtatt, sier Vogt.

På vegne av klienten vil hun be om 75.000 kroner i oppreisning når saken kommer opp for retten. Saken skal behandles i Drammen tingrett mandag og tirsdag neste uke.

– Dette er definitivt en svært alvorlig sak, sier aktor, politiadvokat Sidsel Wam Nilssen.

Saken har en strafferamme på over seks år, og det er derfor statsadvokaten i Oslo som har tatt ut tiltale mot 18-åringen. Petter Bjørk skal forsvare 18-åringen i retten.

– Jeg skal møte min klient tirsdag, og kan ikke uttale meg om saken før vi har gjennomført møtet, sier Bjørk.

LES OGSÅ: Advokat siktet for overgrep mot klients datter