Har et håp om at Therese lever i Pakistan

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Inger-Lise Johannessen har mest tro på at Therese ble bortført til Pakistan i 1988. Det forteller hun i en ny bok, der hun åpent beskriver hvordan de siste 25-årene har vært for henne.

DEL

DRAMMEN: – Det er det jeg håper mest på. For dette sporet innebærer et håp om at Therese faktisk lever, skriver Inger-Lise Johannessen i boken.

Therese Johannessen (9) forsvant sporløst fra Fjell i Drammen på kvelden søndag 3. juli 1988.

Inger-Lise var på vei ned i kjelleren for å sette på en klesvask. Det var siste gang hun så datteren.

I boken forteller Inger-Lise Johannessen om sitt forhold til en pakistansk mann. Etter at dette forholdet ble slutt, traff hun mannen som skal være Thereses biologiske far, den spanske sjømannen Jesus. Etter kort tid ble hun gravid.

LES OGSÅ: Nye tips i Therese-saken

Kan hun være i Pakistan?

I boken spekulerer Inger-Lise på om familien til den pakistanske ekskjæresten kunne tro at Therese var datteren hans. Det gikk rykter om dette på Fjell på denne tiden.

– Kanskje de så Therese som sin eiendel? Kanskje følte de at jeg krenket æren deres? I dag kan jeg ikke utelukke at det var denne familien som tok Therese den julidagen for 25 år siden, skriver Inger-Lise Johannessen.

Hennes bistandsadvokat Fridtjof Feydt har hatt et eget team som har gått gjennom politiets etterforskningsmateriale i saken. På bakgrunn av dette har teamet levert en rapport til politiet med sine anbefalinger.

Teamet mener at dette sporet aldri ble etterforsket fult ut, og har kommet med flere anbefalinger.

Ifølge Inger-Lise Johannessen er det flere opplysninger i denne rapporten som tyder på at Therese er bosatt i Pakistan.

Flere vitner hadde sett et pakistansk par med en jente som lignet Therese på Kastrup samme kveld som Therese forsvant. Senere fant politiet passasjerlisten, som viste at de tre var på et Pakistan Air-fly til Islamabad.

Det ble sendt to etterforskere til Pakistan, men det pakistanske miljøet lukket seg, og etterforskerne fikk ingen informasjon. Så dukket Thomas Quick opp med sin tilståelse, og all annen etterforskning ble lagt til side.

– Det hender at jeg lener meg til dette nye håpet. Håpet om at Therese lever i Pakistan, skriver Inger-Lise Johannessen i boken.

Hyret inn politiadvokat

Deler av familien til den pakistanske ekskjæresten bor fortsatt på Fjell. I visse miljøer på Fjell skal det ifølge Feydt være kjent at Therese ble bortført til en pakistansk landsby, der hun skal ha flere barn.

Inger-Lise skriver videre i boken at bistandsadvokaten har hyret inn en politiadvokat med pakistansk bakgrunn. Det er startet en pengeinnsamling for å dekke utgiftene for å sende denne advokaten til Pakistan for å undersøke dette sporet nærmere.

– Jeg håper det kommer mer ut av dette enn da norsk politi reiste til Pakistan, skriver Inger-Lise.

Boken som ble utgitt denne uken er Inger-Lise Johannessen ærlige fortelling på hvordan hun har opplevd de siste 25-årene. Hun er åpen om sine psykiske problemer, og deler flere private bilder fra Thereses oppvekst.

Også hennes to andre døtre forteller hvordan de har opplevd de siste 25-årene.

LES OGSÅ: 25 år siden Therese forsvant

Kan ligge nedgravd

Boken er skrevet før bistandsadvokat Fridtjof Feydt mottok ett nytt tips i saken. En kvinne tok kontakt med bistandsadvokaten for noen uker siden og fortalte om en oppvekst i et pedofilt miljø på Østlandet.

Tipseren fortalte at Therese ble bortført og drept. Hun mener å vite hvor levningene er nedgravd, etter det Drammens Tidende har grunn til å tro, ligger stedet tipseren mener Therese er nedgravd i Østfold.  Kvinnen har sagt seg villig til å vise dette stedet til bistandsadvokaten.

LES OGSÅ: Thereses levninger kan ligge nedgravd i Østfold

Denne helgen har derfor Feydt og privatetterforsker Finn Abrahamsen planer om å reise til dette stedet for å undersøke om det kvinnen hevder stemmer.

– Dette er et tips som kan kontrolleres, og det er viktig å få avklart om tipset stemmer eller ikke. Dette vil vi få hundre prosent klarhet i i løpet av helgen, uttalte Fridtjof Feydt til Drammens Tidende tidligere denne uken.

Politiet er også orientert om tipset, og har anmodet Feydt til å la politiet ta seg av undersøkelsene av dette tipset.

Drammens Tidende har vært i kontakt med Inger-Lise Johannessen, men hun ønsker ikke å kommentere den nye boken.
 

Artikkeltags