Har tvitret om og fra Drammen i hele dag

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette er mitt gjensyn med Drammen. Jeg vil dele byens sjel med mine følgere, sier Morten Christensen.

DEL

DRAMMEN: Siden i 14-tiden tirsdag har Morten Christensen (48) tvitret meldinger og bilder fra Drammen jevnt og trutt på Twitter.

– Jeg har vandret gatelangs i hele dag, og har besøkt institusjoner i byen som Aass bryggeri, Café Picasso og Dickens. Jeg har sugd inn byens puls og sjel, og delt alt sammen med alle twitter-følgerne mine, sier Christensen til dt.no.

– Savner Drammen

Morten Christensen, eller @MortChr, forteller at han er født og oppvokst i Krokstadelva, men at han flyttet til Oslo i 1989.

– Men jeg savner byen! Og jeg er her altfor sjelden, konkluderer han.

Tirsdag kveld skulle han imidlertid på vinsmaking på Rica Park Hotel i Drammen. Da så han samtidig sitt snitt til å gjøre en større greie ut av drammensturen.

– Det er sånne ting jeg gjør. Jeg har vandret gatelangs og tvitret i Oslo også, sier han, og forteller om lignende Twitter-aksjoner fra blant annet Vålerenga, Kampen og Grønland.

LES OGSÅ: Drammen - ett år på fem minutter

Poetisk tvitring

Christensen er opptatt av å promotere kulturliv og historie, derfor har han flittig linket til historiske artikler i løpet av dagen.

Men mest av alt har han delt bilder av kjente steder i Drammen. Drammen stasjon, børsen, frimurerlosjen, Dickens og Lizzi's er bare noen av stedene han har lagt ut bilder av i løpet av ettermiddagen.

Og han gjør det hele på en litt poetisk måte, gjerne med en liten anekdote.

Som til bildet av Rica Park Hotel:

«Rica Park Hotel. Blant drammensere kjent som "Park". Her var Park Dansing, der jeg og mine venner ofte var i helgene.»

– Jeg leser mye poesi og skjønnlitteratur. Hvis jeg kan gi Drammen sjel og blod med ord, så gjør jeg gjerne det, forklarer han, og forteller at han har fått mange positive tilbakemeldinger i løpet av dagen.

LES OGSÅ: Her er Drammen i gigaformat

Fortsetter sin ferd i Drammen

Christensen var egentlig på vei hjem til hovedstaden når dt.no snakket med ham i 21-tiden.

– Men nå fikk jeg akkurat en melding av en gammel venn som lurte på om jeg ville komme til Sportspuben og ta en Aaas. Så nå tar jeg turen dit og håper på mange gode historier fra ungdomstiden vår i Drammen, forteller han.

Dermed fortsetter trolig Christensens tvitring utover tirsdag kveld, til glede for hans nesten 2.600 følgere på Twitter.

Andre saker på dt.no:

Overhengende, sylskarp fare

Abdi nærmer seg Olympiakos

Hellstrøm ryddet opp i Vikersund

Artikkeltags