DRAMMEN: Harald, som har bodd på Konnerud i 30 år, ble født døv. I tillegg mistet han gradvis synet og ble helt blind som 40-åring. Men døvblindheten har aldri stoppet mannen med jernviljen.

70-åringen ble landskjent da han i februar sto fram i mediene med sin frustrasjon rundt de nye retningslinjene som begrenset bruk av tolk og ledsager for døvblinde. Harald er en svært aktiv mann, og idrett gir livet hans en mening. Men for å kunne gjennomføre dette er han avhenig av tolkehjelp.

– Tolkene er mine øyne og ører. De forteller meg hva som er rundt meg og hva som skjer. De er mitt bindeledd til omverden, har Harald Vik sagt Drammens Tidende tidligere i mars.

Harald har opplevd mye. Et stort veggteppe fylt til randen med medaljer vitner om hans aktive liv.

LES MER: Gir full støtte til døvblinde Harald Vik

Håper Godset tar gull

Døvblinde Harald har syklet Trondheim - Oslo 19 ganger, gått Ridderrennet 24 ganger og har i tillegg besteget fjelltopper og syklet verden rundt.

Ikke nok med det. Han har også sprunget New york Marathon 19 ganger, et løp som går for å være det største og mest prestisjetunge løperarrangementet i verden. Søndag er Harald igjen klar for å løpe i New York.

– Jeg kommer i godt humør av løpingen. Den letter situasjonen min veldig, sier Harald Vik til Aftenposten.

Ifølge avisen bryr ikke Harald seg om å slå sin personlige rekord. 70-åringen sier til Aftenposten at den beste premien er hvis Strømsgodset tar seriegull i fotball denne helgen.

SE VIDEO:

 

LES OGSÅ: Et strålende menneske (dt+)