DRAMMEN: Søndag er bare to minutter gammel, og ut fra parkeringen ved CC i Drammen ruller en kortesje av rånebiler. Men denne gangen burnes det ikke. De mer enn 60 bilene fra hele Østlandet ruller rolig gjennom gatene til minne om Kim Rune Nisja, som døde 14. oktober, 27 år gammel.

Kim Runes kjæreste Benedikte Lossius Johansen og hans kamerat Knut Morten Lofthus kjørte fremst i kortesjen, sammen med blant andre Tom Remi Kjær Berg, bror av Kim Rune. Bendedikte og Knut Morten arrangerte kortesjen som en minnemarkering for Kim Rune.

LES OGSÅ: Rånere mintes populær 24-åring

Sammensveiset gjeng

Rånermiljøet er en sammensveiset gjeng, og de etterlatte har fått stor hjelp fra vennene i den tunge tiden som har gått siden dødsfallet.

– Det er helt fantastisk å se at så mange har kommet for å minnes en som er gått bort, sier Benedikte. Under markeringen hadde biler kommet fra de fleste steder på Østlandet, bl.a. Telemark, Åmot, Geithus, Sigdal og Elverum.

LES OGSÅ: Rånernes gudfar i musikkvideo

Åpent arrangement på Facebook

Både Benedikte og Knut Morten har planlagt et minnetreff til i Drammen, men da blir det nok for amcar. De kan ikke si når dette kommer til å skje, men ber venner følge med på Facebook.

Kim Rune Nisja var født med hjertefeil. Etter langvarig sykdom og komplikasjoner orket ikke kroppen mer, og han døde altså 14. oktober.