Hemmelighetsfulle om Globusgårdens fremtid

Globusgården på Strømsø.

Globusgården på Strømsø. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De nye eierne av halvparten av Globusgården vil ikke røpe planene sine.

DEL

DRAMMEN: Eiendomsinvestoren Odd Hyttedalen fra Drammen har gjennom et av sine selskaper kjøpt halvparten av Globusgården i Drammen. Foreløpig har det ikke lyktes å kjøpe den andre halvparten.

– Foreløpig skjer det intet med bygget utover at vi reforhandler eksisterende leieavtaler og forhandler med mulige nye leietakere, sier Odd Hyttedalen, styreleder i Globus Eiendom AS, til Drammens Tidende.

Artist

Synes du navnet virker kjent, så skyldes det sikkert hans kone, artisten Oddrun Hyttedalen. Ekteparet driver blant annet et musikalsk feriested på Saltö ved Strömstad sammen.

Det var i desember i fjor at Roar Schinnes bekreftet at han hadde solgt Globus Eiendom. Han kunne da fortelle at så vidt han visste så jobbet kjøperen med å overta resten av bygget.

– Det er ikke så mye å si ennå, sier Hyttedalen.

Han ønsker ikke å si noe om eventuelle planer hvis resten av Globusgården blir overtatt.

LES OGSÅ: Uenige om Globusgårdens fremtid

Elsket og hatet

Globusgården fra 1963 på Strømsø torg er både en elsket og hatet særegenhet i bybildet. I fjor fikk bygningen en spesialpris fra Fortidsminneforeningen Buskerud.

– Hvis Globusgården forsvinner, mister man en tidsepoke i byen. Hvordan skal vi fortelle byhistorien i Drammen uten den? sa riksantikvar Jørn Holme til Drammens Tidende i forrige uke.

– Man kan ha sine meninger om den er stygg eller pen. Jeg synes Globusgården er et morsomt bygg, vi håper at den kan sikres videre, sa Holme. Riksantikvaren var klar på at hvis bygget ble revet til fordel for næringsbygg eller boliger, så ønsket han ikke et bygg som oversteg dagens høyde.

LES OGSÅ: Global mat i Globusgården

SE GAMLE BILDER FRA GLOBUSGÅRDEN
 

Artikkeltags