Her er Aps toppkandidater

Jeg har hørt folk protestere før mot unge folk i tunge posisjoner, sier Micaelsen (t.h.) som selv ble vist tillit da han i fjor ble en ung leder av finanskomiteen.

Jeg har hørt folk protestere før mot unge folk i tunge posisjoner, sier Micaelsen (t.h.) som selv ble vist tillit da han i fjor ble en ung leder av finanskomiteen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Her er mannen som skal farge Drammen rød. Arbeiderpartiets nye ordførerkandidat heter Masud Gharahkhani.

DEL

DRAMMEN: Merk deg navnet. Du vil høre mye til Masud Gharahkhani (28) det neste året fram til valget. Han er mannen som skal utfordre ordfører Tore Opdal Hansen (H) som byens ordfører.

– Han er Norges mest spennende ordførerkandidat, proklamerer Torgeir Micaelsen, leder i nominasjonskomiteen.

Han lanserer kandidaten etter mye spekulasjoner rundt toppvalget. Gharahkhani er en ung, nyinnflyttet skotselving med minoritetsbakgrunn. Nå kan han føye til ordførerkandidat i byens nest største parti på CV-en.

– Vi har prøvd å tenke bredt og ute av boksen, sier Micaelsen og legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig prosess etter at nåværende gruppeleder Hilde Klæboe (Ap) i vinter meddelte at hun ikke ønsket å fortsette etter neste års valg.

– Ordførerkandidater vokser ikke akkurat på trær. Det har vært en krevende oppgave, sier han.

LES OGSÅ: Holder tett om hvem som blir med

Testet ut kandidaten

Det var heller ingen enkel avgjørelse å ende opp med Gharahkhani innrømmer Micaelsen. Han hadde behov for å lufte valget med flere innen organisasjonen.

– Jeg innså at det var såpass spektakulært at jeg måtte teste det ut litt når vi først stiller med en kandidat med innvandrerbakgrunn, sier Micaelsen og mener det er første gang et av de største partiene gjør dette i Norge.

Telefonen gikk til sentrale Ap-medlemmer i byen, samt til partikontoret på Youngstorget.

– Responsen var entydig positiv, sier Micaelsen.

Nå er det medlemmene som skal få si sitt. Listeforslaget er sendt ut på høring til alle medlemmer i Drammen Ap.

– Dette er et gjennombrudd for «nye Norge», sier Micaelsen og mener byen er klar for en toppkandidat med minoritetsbakgrunn.

Han understreker samtidig at de har valgt rett mann.

– Han er ikke valgt fordi han har litt rart etternavn, men fordi han er den flinkeste, sier Micaelsen.

LES OGSÅ: - Knudsen drømmemotstander for AP i Drammen

Partiprogrammet

Gharahkhani har vært ansatt som fylkessekretær ved partikontoret i halvannet år. I løpet av den tiden har han markert seg innad i partiet. Nå må han gjøre seg bedre kjent blant folk i byen. Han skal håndhilse på flest mulig på ett år.

– Det blir beinhardt arbeid, sier Gharahkhani selv og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Drammen er Norges mest spennende by, men den kan bli enda bedre. Jeg mener det er på tide at Arbeiderpartiet kommer inn i den politiske ledelsen igjen, sier Gharahkhani som gjorde drammenser av seg for kort tid siden. 


Han har allerede pekt seg ut sin hjertesak i elvebyen.

– Vi må sikre en trygg og verdig alderdom for de eldre, sier han og henter inspirasjon fra besteforeldrene i Iran.

– Er det noe jeg har lært av dem så er det respekten og plikten til å hjelpe de eldre i samfunnet, sier han.


Gharahkhani tror hans bakgrunn til være en fordel. Han kom til Skotselv som fireåring etter at foreldrene flyktet fra regimet i Iran. Han har satt pris på de mulighetene han har fått i Norge.

– Å ha den dimensjonen jeg har vil være en styrke for drammenssamfunnet, sier han.

Ordførerkandidaten understreker at han fortsatt er ydmyk for den prosessen han og resten av listekandidatene skal gjennom.

– Vi er en åpen og inkluderende organisasjon, og det er medlemmene som har siste ordet på nominasjonsmøtet i desember, sier han.

LES OGSÅ: Ulf Erik Knudsen vil bli ordfører i Drammen

Aisha nummer ti

Aps unge bystyremedlem Aisha Ahmed (20) ble plassert på en tiende plass på nominasjonskomiteens listeforslag. Ved forrige valg var hun bare tenåring, men sto én plass høyere opp. I mellomtiden har hun markert seg i bystyret og stilt seg til disposisjon som ordførerkandidat i vinter.

Det mente Micaelsen var litt vel ambisiøst og mente Aisha hadde tatt for mye Møllers tran. Han benekter at Ahmed er forbigått på listen.

– Jeg synes ikke nr. 10 er langt nede på listen. Aisha er talentfull og gitt en fremtredende plass, sier Micaelsen.

Ahmed selv ønsker kun å kommentere at hun tar plasseringen til etterretning.

Aps topp ti

Det ligger an til store utskiftninger i bystyregruppa i Drammen.

Bak ordførerkandidat Masud Gharahkhani på listen finner man er blanding av erfaring og ungdom.

– Da vi fant ut at Masud var på topp ville vi sette sammen et godt lag. Vi var avhengig av å ha med noen tungvektere, sier Torgeir Micaelsen, leder av nominasjonskomiteen om listeforslaget fra Drammen Ap.


Bare fire av de ti første kandidatene sitter i bystyret i dag. Erfarne Ragnhild Røed (53) er nummer to, mens nestleder Stig Magne Pedersen (41) i Drammen Ap er nummer tre. Hovedtillitsvalgt i Drammen kommune, Elisabeth Arntsen i Fagforbundet er en sterk fjerde kandidat.

– Hun kjenner kommunen godt, og gir oss noen muskler vi ikke hadde hatt om ikke fagbevegelsen var representert, sier Micaelsen om nykommeren på lista.

Bak henne står Arne Martinsen (68) som sitter i formannskapet i dag, og AUF-representanten Nicoline Bjerge Schie (20).

– Hun er et spesielt politisk talent, sier Micaelsen.

Disse seks utgjør partiets kumulerte plasser. På de fire neste plassene står Union Rocks Erik Løvgren (33), tidligere bystyrepolitiker Linn Merete Carlsen (35), Kolbjørn Hansen (74) og Aisha Ahmed (20).

Dette er de ti øverste på listeforslaget fra Drammen Ap:

1. Masud Gharahkhani
2. Ragnhild Røed
3. Stig Magne Pedersen
4. Elisabeth Arntsen
5. Arne Martinsen
6. Nicoline Bjerge Schie
7. Erik Løvgren
8. Linn Merete Carlsen
9. Kolbjørn Hansen
10. Aisha Ahmed

Artikkeltags