Her tømmer «TV-reparatøren» kontoen til ekteparet

Etter at en falsk TV-reparatør lurte til seg kort og minibankkode fra et drammensektepar i 80-årene, forsvant 200.000 kroner fra kontoen deres. Her er et overvåkingsbilde av en mann som tar ut 20.000 fra ekteparets konto–med ekteparets minibankkort.

Etter at en falsk TV-reparatør lurte til seg kort og minibankkode fra et drammensektepar i 80-årene, forsvant 200.000 kroner fra kontoen deres. Her er et overvåkingsbilde av en mann som tar ut 20.000 fra ekteparets konto–med ekteparets minibankkort. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet jakter nå på den falske TV-reparatøren som tirsdag lurte til seg 200.000 kroner fra et eldre ektepar i Drammen.

DEL

DRAMMEN: Tirsdag ringte telefonen plutselig hos ekteparet i 80-årene.

De fikk beskjed om at det var gravearbeid i gata, og at det var blitt gravd over noen ledninger som kunne ha skadet TV-signalet deres. De fikk beskjed om at det ville komme en mann og sjekke TV-en deres.

BAKGRUNN: Eldre ektepar fralurt 180.000 kroner

– Så kom det en mann hjem til dem. Han presenterte seg, var veldig hyggelig og jobbet lenge med TV-en til ekteparet. Han brukte fjernkontrollene og virket ekte, forteller politijurist Ole Jacob Garder ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Ga fra seg bankkort

Mannen var utenlandskutseende, men snakket godt norsk med litt aksent.

– TV-reparatøren hadde med seg noe som minnet om en bankterminal. På en eller annen måte ba han om å få minibankkortet til ekteparet, noe han fikk. Ekteparet måtte også slå inn minibankkoden på «terminalen» TV-reparatøren hadde med seg, forteller Garder.

På den måten skaffet den falske TV-reparatøren seg koden han trengte.

– Når ekteparet fikk tilbake minibankkortet, så hadde TV-reparatøren byttet det ut med et annet kort, uten at ekteparet oppdaget det, fortsetter Garder.

TV-reparatøren, fortsatt høflig og blid, forsvant fra boligen.

LES OGSÅ: Eldre menn fralurt tusenvis av kroner

200.000 forsvant

Og etter få timer begynte pengene også å forsvinne ut fra ekteparets konto.

– De hadde dessverre ikke uttakssperre. Dermed klarte TV-reparatøren eller andre å ta ut ti ganger 20.000 kroner. Først dagen etter ble svindelen oppdaget og kortet ble sperret. Da var 200.000 forsvunnet fra ekteparets konto, forteller Garder.

Politiet jakter nå gjerningsmannen og eventuelt hans følge. De har sikret seg bilder fra bankene hvor pengene har blitt tatt ut i minibankene, og håper publikum kjenner igjen TV-reparatøren og kommer med tips. De har også indikasjoner på i hvilke miljøer de skal lete.

– Vi har sett tilsvarende svindel i både Asker og Bærum, Oslo og Lier den siste tiden. Og det er gjennomgående eldre mennesker som lures. Vårt budskap er: Ikke gi minibankkortet til noen. Og pass på at ingen får se minibankkoden, uansett, avslutter Garder.


Andre saker på dt.no:

Lær sandvolleyball på 1-2-3!

Tror fortsatt på fred på Gaza

Stakk hull i bussdekk – skader for 80.000 kroner

Artikkeltags