Gå til sidens hovedinnhold

Høyre skaper ny usikkerhet

Artikkelen er over 10 år gammel

Høyre ofrer psykiatrien for å tilfredsstille partifeller i Akershus, mener Ragnhild Røed (Ap) og sier partiet nå skaper ny usikkerhet rundt sykehuset i Drammen.

DRAMMEN: Arbeiderpartiets gruppeleder reagerer på Buskerud Høyres utspill i gårsdagens Drammens Tidende hvor de åpner for at det psykiatriske helsetilbudet ikke blir i Drammen, men på Blakstad dersom det vurderes som faglig best.

– Jeg ble overrasket over at Buskerud Høyre skaper usikkerhet om nytt sykehus i Buskerud. Det er nå svært viktig at alle politiske partier i Buskerud står sammen om nytt sykehus i Drammen, sier Røed som er tidligere styremedlem i Vestre Viken Helseforetak.

Del på Facebook

Hun viser til at lojaliteten for Buskerud Høyre tilsynelatende ligger i partiet, ikke hos pasientene.

– Jeg registrerer at Buskerud Høyre åpner opp for å legge psykiatrien til Blakstad for å støtte sine partifeller i Asker og Bærum.

Hun advarer Høyre mot nye politiske runder.

- Nå må vi sammen politisk, hvis ikke taper vi denne saken, sier hun og viser til at man i andre regioner klarer å få til tverrpolitisk enighet om sykehus.

- Dette ansvaret legger jeg nå på Høyre, sier Røed.

LES OGSÅ: Høyre vil ofre psykiatrien

Faglig

Leder Morten Eriksrød i Buskerud Høyre mener det ikke er noen grunn til å bekymre seg over det psykiatriske helsetilbudet i Drammen dersom Ap stoler på at de faglige begrunnelsene fortsatt viser det er riktig med samlokalisering.

– Vi vil bare ha et åpent sinn om det er faglig vurdering som taler for det, sier han og tror Aps argumenter er utdaterte.

– Det er ti år siden samlokaliseringsdebatten ble lagt til grunn. Heldigvis har psykiatrien utviklet seg opp gjennom årene, sier han.

Føler seg oversett

I Asker ble utspillet tatt svært godt tatt imot av ordfører Lene Conradi (H). Hun har med støtte fra Akershus Høyre hele tiden ment at avgjørelsen om å samlokalisere psykiatri og somatikk i Drammen er en forhastet beslutning av regjeringen.

LES MER: – Psykiatrien taper på bekostning av somatikken

Hun har spesielt reagert på at kommunene ikke har fått komme med innspill i prosessen. Sammen med Bærums ordfører Odd Reinsfelt (H) møter hun styret og administrativ ledelse i Vestre Viken i dag for å fremme sine synspunkter.

– Vi mener miljøet på Blakstad har mye å bidra med og det føler vi aldri var en del av diskusjonen.

– Konstruktivt utspill

I Asker og Bærum frykter de nemlig at et nytt sykehuset i Drammen skal gå ut over både Bærum sykehus og Blakstad psykiatriske sykehus.

Derfor ble forslaget fra fylkesstyret i Buskerud Høyre tatt spesielt godt imot. Men hun understreker at sykehuset nå ikke kan bli et politisk spill.

– Nå må vi legge all prestisje til side og gjøre det som er best for pasientene, sier hun. 

LES OGSÅ: Støtte til sykehus i Drammen

Kommentarer til denne saken