DRAMMEN: - Det virker som om noen har litt moralsk panikk nå. Jeg synes ikke noen behøver å miste nattesøvnen av saken i Bergen. Min tillit eller mistillit til Erik Skutle er null påvirket av det som er kommet frem, men jeg kjenner ham ikke, sier Auke.

- Ingen grunn til botsgang

Han mener det er et helt legitimt politisk standpunkt å være for liberalisering av rusmidler.

- Da trenger du ikke å gå i kjelleren om du tar to trekk. Å bøye nakken, gå botsgang og unnskylde seg i alle sammenheng, er det ingen grunn til.

20 røyk på 30 år

- På twitter skriver du at du «har røyka sånn cirka 20 ganger i løpet av karrieren»?

- Twitter er gjerne litt mer spissformulert enn en debatt i bystyret. Men jeg står for det jeg har sagt og skrevet. Hvis man har lyst til å hisse seg opp over at en voksen mann på 50 år har røyket hasj 20 ganger i løpet av 30 år, og synes det er fælt, så ja vel.

- Men det er ulovlig?

- Jeg har full forståelse for at det er forbudt etter norsk lov, men jeg mener at det bør være mulig å diskutere de tingene på nytt.

- Har ingen effekt

- Det store stjerneargumentet er kriminaliteten som følger med. Politiet bruker ekstremt mye tid på dette. Likevel er det ingenting som tyder på at det har noen effekt. Folk får jo tak i det overalt. Det virker ikke dempende at det er ulovlig.

- Hvorfor røyker du selv?

- Hvorfor tar noen seg en dram? Hvorfor bruker mennesker rusmidler? Jeg elsker å provosere. Mye av det jeg innrømmer ligger tilbake i tid, men det har jo også skjedd i løpet av de siste fem år. Hvis jeg har lyst til å røyke hasj, er det min sak. Hvis jeg setter meg under kjøkkenvifta med en joint, så er det en privat greie, mener Leif Auke.

- Lett dobbeltmoralsk

- Hva tenker du om reaksjonene etter at Skutle fortalte om sin bruk av rusmidler?

- Politisk må man stå for det man selv hevder. Skal vi reagere på dette må vi også slutte å sette flaska på bordet når vi møtes i Høyre. Slike saker blir lett dobbeltmoralsk, påpeker Høyre-politikeren.