DRAMMEN: Spekulasjonene går høyt om hvem som skal etterfølge Hilde Klæboe som toppkandidat i Ap. Ifølge dagens Drammens Tidende nevnes Masud Gharahkhani av flere som hennes etterfølger.

Gharahkhani er i dag fylkessekretær for Ap og sitter i kommunestyret i Øvre Eiker, men har meldt flytting til Drammen. Flyttingen har fått flere til å tro at han skal inn i partipolitikken i Drammen, kanskje helt på topp. Selv vil han ikke kommentere  nominasjonsprosessen. 

Etnisitet ingen betydning

Ap-kollega Nils Stablum vil ikke kommentere Gharahkhanis kandidatur, men synes det er bra hvis Drammen får en toppkandidat med innvandrerbakgrunn. Over 20 prosent av Drammens befolkning er flerkulturelle.

-Ja, hvorfor ikke. Det ser jeg ikke som noe problem. Det er på tide at Drammen blir voksen, og tar internasjonaliseringen på alvor, sier Stablum som mener etnisk bakgrunn ikke har betydning.


– Hvordan man staver navnet eller hva slags hudfarge man har, er det samme for meg, sier Stablum.

Ap-politiker Arne Martinsen synes Gharahkhani er så integrert at han tenker på ham som nordmann.

– Jeg tenker ikke på Gharakhani som innvandrer. Han snakker helt flytende norsk og er oppvokst her, men jeg vet ikke hvordan han oppfattes ute blant folk, sier Martinsen.  

– Dyktig

Ap-politiker Aisha Ahmed roser Gharahkhani, men vil heller ikke kommentere hans kandidatur.

– Han er en flott og dyktig kollega, men jeg vil la nominasjonskomiteen jobbe i fred, sier Ahmed som lanserte seg selv som toppkandidat i vinter. Hun vil nå ikke kommentere sitt et eget kandidatur.

Er Drammen klar for en toppkandidat med innvandrerbakgrunn?

– Man må se på kvalifikasjonene, ikke etnisk opprinnelse, mener Ahmed.

– For mye spekulasjoner

Aps tidligere listetopp, Tore E. Hansen, vil heller ikke spekulere i hvem som etterfølger Klæboe.

– Gharakhani gjør en bra jobb, men dere spekulerer for mye. La nominasjonskomiteen få jobbe i fred, oppfordrer Hansen.

Er Drammen klar for en toppkandidat med innvandrerbakgrunn?

– Det vil jeg ikke uttale meg om, men vi har flere i gruppa med innvandrerbakgrunn og det har gått bra, sier Hansen.

Leder av nominasjonskomiteen, Torgeir Micaelsen, vil foreløpig ikke si noe om hvem som ligger best an, men varsler at listen blir offentliggjort i månedsskiftet september/oktober.