DRAMMEN: La­ris­sa Caldararu tigger i Drammen. Hun og søsteren har reist hit for å skaffe penger til morens sykehusregning. I februar var hun tydelig i sin spådom om sommeren:

 –  I som­mer blir det kaos. Jeg tror Nor­ge må be­stem­me seg for om de skal hjel­pe oss el­ler sten­ge gren­sen, sa Caldararu.

Politiet i Oslo spådde en såkalt "invasjon". Dagsavisen kunne torsdag melde at det i dag oppholder seg mellom 300 og 400 tiggere i hovedstaden. Altså, ingen stor økning.

Det er det heller ikke i Drammen.

– Det er færre enn antatt, sier korpsleder Dan Storck i Frelsesarmeen.

Ikke flere i Drammen

Også politiet støtter dette.

– Jeg oppfatter ikke at det har vært noen dramatisk invasjon i sommer. Men antallet går i bølger, sier Øyvind Aas, stasjonssjef for Drammen politistasjon.

Aas sier at de ikke har noen tall på hvor mange tiggere som befinner seg i byen for øyeblikket, men at antallet er relativt stabilt.

– Jeg tror vel heller at det er en nedgang i tilreisende tiggere etter meldeplikten ble innført, sier Aas.

Politisjefen tror heller ikke at det er flere tiggere i Drammen nå enn i fjor.

Pågrep tre for aggressiv tigging

Aas forteller at det har vært en periode hvor noen av tiggerne har vært aggressive. For omtrent to uker siden ble tre personer pågrepet og bøtelagt.

– Dette er personer som ikke sitter rolig med koppen, altså er det ikke de tradisjonelle tiggerne sier Aas. Han utdyper at aggressiv tigging kan være at de følger etter personer, gir seg ikke når de får et nei eller prøver å samle inn penger under dekke av at de skal gå til veledige formål.

– Sistnevnte er bedrageri. Vi ønsker reaksjoner på aggressiv tigging. Men å sitte rolig med koppen sin er ikke ulovlig, sier Aas.

ANDRE SAKER FRA DT.NO:

Syklist påkjørt og skadd

Økning i antall anmeldelser i år

Vanskeligst å komme inn på privatskole