DRAMMEN: Varaordfører Freddy Hoffmann orker ikke mer internt bråk, og forlater Frp sammen med Randi Schea.

Klokken er 18.08 mandag kveld. Få minutter tidligere har Freddy Hoffmann overraskende fortalt Drammen Frps bystyregruppe at han trekker seg som gruppens leder. Hoffmann, som også er varaordfører i Drammen, vil ikke lenger være medlem av Frp etter 27 år i partiet.

Blir uavhengig

– Jeg orker ikke mer, sier Hoffmann, for anledningen iført TV-aksjonens t-skjorte med påskriften «På flukt fra krig».

– Flere har kommentert det doble budskapet, sier Hoffmann, som fortsetter som uavhengig representant i bystyret og formannskapet. Dermed er Frp ikke lenger representert i formannskapet.

– Dette kom overraskende på alle, sier Jon Helgheim, leder av Drammen Frp.
  Les hans reaksjon på utmeldelsen her.

– Tyranni


Hoffmann forteller at han har grublet og tenkt i lang tid, men den endelige avgjørelsen om å forlate Frp tok han bare noen timer før gårsdagens gruppemøte.

Hoffmann sier han ikke orker mer avinterne uenigheter i Drammen Frp, soloutspill og omkamper om saker han har opplevd som opplest og vedtatt.

– Jeg opplever til tider at vi har et tyranni. Jeg opplever en rekke totalitære elementer som er stikk i strid med det som fikk meg til å melde meg inn, sier Hoffmann, og fortsetter:

– Vi har stortingsrepresentanter som enkelte betrakter som overgruppeledere, og det bidrar til å skape konflikter. Dette ønsker ikke jeg å være en del av videre, sier Hoffmann – med klar adresse til Ulf Erik Knudsen. De to har vært i konflikt i flere år.


Høyt blodtrykk


Med seg ut døren fra gårsdagens gruppemøte hadde Hoffmann med seg Randi Schea. Også hun har fått nok etter 15 år som Frp-er.

– Det har til tider vært oss to mot resten av bystyregruppa. Jeg har gått hjem derfra med høyt blodtrykk, sier Randi Schea.

Hoffmann og Schea sier det er flere grunner til at de nå forlater Frp. En av dem er innvandringspolitikken. Hoffmann mener Drammen har lyktes bra med integreringen, og at man i en by med 20 prosent minoritetsbefolkning må jobbe sammen for å bli enda bedre.

– Vi skal leve sammen. Men det er krefter i Drammen Frp som går for langt i innvandringspolitikken. De tenker ikke konsekvenser, bare velgeroppslutning, mener Hoffmann.

Orker ikke spillet

I forrige uke ble det kjent at Hoffmann var vraket fra topplassen på Drammen Frps nominasjonsliste før valget. Nominasjonskomiteens leder Jørund Rytman la ut en melding midt på natten om hvem som sto på listen.

Øverst tronet Jon Helgheim, foran stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen og Hoffmann. Hoffmann ble svært irritert over at han fikk vite om plasseringen via media.
Men ifølge Hoffmann er ikke dette grunnen til at han nå takker for seg i Frp.

– Det er en kombinasjon av uenighet om saker og interne forhold. Jeg orker ikke dette spillet, sier Hoffmann.

– Det er ett år til kommunevalget. Skal du melde deg inn i et annet parti, for eksempel Høyre?

– Det har jeg ikke bestemt meg for ennå. Nå skal jeg konsentrere meg om å drive politikk resten av perioden, sier Hoffmann.

Les alt om Frp-striden her