Gå til sidens hovedinnhold

Kaoskrysset er aktivert – og nye køer har oppstått

Artikkelen er over 7 år gammel

Det omstridte lyskrysset mellom Telthusgata og Tordenskioldsgate på Strømsø ble slått på igjen torsdag ettermiddag. Og køene har ikke latt vente på seg.

DRAMMEN: Da lyskrysset ble aktivert første gang i begynnelsen av juni oppsto det lange køer. Lyskrysset ble derfor etter kort tid satt i gul blink, men Statens Vegvesen gir ikke opp. Torsdag ettermiddag ble lyskrysset aktivert på nytt.

Hovedhensikten er etter planene å tilrettelegge for bussgjennomstrømmingen gjennom Tordenskioldsgate. Nå har de gjort tiltak de mener blir lettere for framtidens bussgjennomstrømming.

Ta kontakt med oss dersom du har bilder, tips eller innspill på tips@dt.no eller kodeord TIPS til 03232.

Telthusgata høyere prioritet

– Med erfaringende vi gjorde sist har vi justert ganske så mye på styringshjernen. Vi er i en slik situasjon at vi kan prioritere riktigere mellom hovedgjennomstrømmingen (Telthusgata) og sidegata (Tordenskiolds gate), forteller seksjonssjef Knut Erik Skogen i Statens Vegvesen.

Lyskrysset har først og fremst fått høyere priortering for Telthusgata, veien som har retning mot Bragernes og Bjørnstjerne Bjørnssons gate, mens Tordenskiolds gate enn så lenge har en lavere prioritet for å unngå at hovedtrafikken blir hindret like mye som sist.

– Vi regner med å få finjustert krysset slik at signalanlegget takler de ulike trafikkbildene på en ordentlig måte. Hele hovedhensikten her er å forbedre situasjonen for bussene som skal gå gjennom Tordenskiolds gate, slik at de kan krysse Telthusgata, sier Skogen.

LES OGSÅ: Glemte bussene i lyskrysset

LES OGSÅ: Vil ha slutt på «galskapen»

Mener køen vil være der uansett

Nå er gulblinken borte, og Statens Vegvesen og deres programmerere vil overvåke trafikken nøye, både i dagens ettermiddagsrush samt fredagens morgentrafikk for å se hvordan lyskryssets prioriteringer kan justeres best mulig for det hele trafikkbildet.

Likevel mener Skogen at de store kømengde oppstår uavhengig av det nye lysregulerte krysset.

– I høytrafikktimene så er trafikksystemet nok så mettet. Det er jo kjent at det er køoppbygging uavhengig av det vi gjør. Krysset vil nok ikke bedre det, men jeg tror ikke det vil forværres noe særlig. Utfordringen nå blir å finpusse det helt inn til å balansere det riktig på prioritet i de ulike trafikkstrømmene, poengterer Skogen.

Åpen for gulblink igjen

Da lyskrysset ble aktivert første gang, ble køene så store at de tidsvis stanset hele bilgjennomstrømmingene både i Bjørnstjerne Bjørnsonsgate, i tillegg til at køene forgreinet seg helt oppover mot Lierstranda og Amtmannssvingen.

Da krysset ble slått på igjen torsdag ettermiddag fikk Drammens Tidende umiddelbart flere meldinger om lange køer igjen.

– Hva gjør dere dersom køsituasjonene blir tilsvarende sist?

– Neste steg blir å ta en ny runde hvor vi må tilbake og kjøre mer programmeringsarbeid før vi går igang igjen. Vi er ærbødige i forhold til trafikken og vil ta en pause med gulbink hvis det viser seg at vi må det. Men i utgangspunktet tenker vi at dette skal fungere nå, sier han.

LES OGSÅ: Endrer lyskryss etter opprør fra bilister

Bilistene reagerer

Knut Erik Skogen forteller videre at Statens Vegvesen og deres programmerere vil observere trafikken nøye for å kunne opitmalisere signalanlegget utifra det reelle trafikkbildet.

Drammens Tidende får stadig vekk en rekke henvendelser fra irriterte bilister som nå gjenopplever de samme køene som for to uker siden.

– Vi ser at vegvesenet er på stedet nå, men de gjør tydeligvis ingenting, sier en svært oppgitt innringer.

Kommentarer til denne saken