Kastrerer i butikken

Den 17. oktober kan du ta med deg katten din gjennom lokaler fulle av porselen og snurrepiperier og få den kastrert på bakrommet. Operasjonene utføres av veterinær Espen Slotsvik i antikvitetsbutikken Madam Blå i Drammen. Butikkeier Tove Berger (t.v.) og Rita Klont i foreningen Dyrenes Beskytter skal assistere.

Den 17. oktober kan du ta med deg katten din gjennom lokaler fulle av porselen og snurrepiperier og få den kastrert på bakrommet. Operasjonene utføres av veterinær Espen Slotsvik i antikvitetsbutikken Madam Blå i Drammen. Butikkeier Tove Berger (t.v.) og Rita Klont i foreningen Dyrenes Beskytter skal assistere. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I en bruktbutikk i Drammen skal veterinær Espen Slotsvik kastrere katter til langt under halv pris.

DEL

DRAMMEN: Katten Tomtom (4) smyger seg over en hvit bordflate i bakrommet på antikvitetsbutikken Madam Blå i Drammen. Så fort det dukker opp en menneskehånd innen rekkevidde, stryker han det røde, myke hodet sitt mot fingrene.

Del på Facebook

Tomtom er en kosegutt som var så heldig å få flytte inn hos Rita Klont da eieren ikke lenger ville ha han.

Ikke alle katter er like heldige som Tomtom. Ifølge Klont i foreningen Dyrenes Beskytter finnes det flere tusen løskatter i området vårt. Samtidig er tilgangen på katter stor. Onsdag ettermiddag lå det 94 gratiskatter på Finn.no bare i Buskerud.

Nå vil Klont, veterinær Espen Slotsvik og bruktbutikkeier Tove Berger gjøre en innsats for å få bukt med problemet.

LES OGSÅ: Reddet kattunge fra å bli skviset flate

Opererer på bakrommet

Veterinær Espen Slotsvik skal innrede en provisorisk dyreklinikk i antikvitetsbutikken Madam Blå mandag 17. oktober. Der kan du få kastrert katten din for godt under halv pris den dagen. Tilbudet gjelder for både hannkatter og hunnkatter.

– Dette er min måte å jobbe på. Her blir det bra forhold. Det er lyst og fint, sier Slotsvik.

Han ser seg rundt på bakrommet i antikvitetsbutikken. Lyse fliser og nærhet til badet. Det er ikke noe problem å få området sterilt, mener han.

Slotsvik er kjent som Dyrlegen rett hjem, og reiser vanligvis hjem til folk for å undersøke, operere eller avlive dyr. Derfor er han godt vant med å opprette provisoriske operasjonsbenker.

– Så lenge vi har rene lokaler og et helt sterilt felt er det ikke noe problem, sier Slotsvik.

LES OGSÅ: Reiser fra kattene

På billigsalg

Til nå har 20 katteeiere bestilt kastreringstime i antikvitetsbutikken, men det er plass til mange flere. Slotsvik skal jobbe fra ni på morgenen til ni på kvelden, og regner med å kunne kastrere rundt 50 katter på den tiden. Blir interessen stor nok, fortsetter han flere mandager.

– Vi har en høstkampanje nå, fordi vi ser mange katter som settes ut om vinteren som pådrar seg frostskader og ikke finner mat, sier Slotsvik.

De tre håper katteeiere i området tar seg råd til å kastrere katten sin når prisen blir langt lavere enn vanlig. Økonomisk går operasjonene i minus denne dagen, men håpet er at det skal bli færre katter å redde til neste år, forteller Klont.

LES OGSÅ: Brøt seg inn, reddet Musti

– Vi vil ikke at prisen skal stå i veien for at folk skal få kastrert hunnkatten sin, sier hun.

Normalt sett koster det rundt 1.500 kroner å kastrere en hunnkatt. Prisen blir liggende på i underkant av 700 kroner på høstkampanjedagen. For en hannkatt vil de ta i underkant av 400 kroner.

Påmelding for kastreringstime skjer på telefon:
Hilde: tlf.905 83 837 eller Rita: tlf. 906 94 455


 

Artikkeltags