DRAMMEN: Etter 23 år i bystyret kunne Ulf Erik Knudsen noe overraskende melde at han for første gang ville stille som partiets ordførerkandidat i elvebyen.

– Det er behov for fornyelse i ledelsen i bystyregruppa, sier Knudsen med direkte stikk til varaordfører Hoffmann som også er gruppeleder i partiet.

Knudsen er blant dem som ikke var fornøyd med partiets 17,6 prosent oppslutning ved valget i 2007. Han mener det ikke står i stil med et resultat på 25,9 prosent ved stortingsvalget i fjor der han selv var førstekandidat. Han ønsker seg et langt mer profilert parti.

– Jeg har alltid glødet for byen min, og synes Frp skulle være et større parti. Jeg er villig til å ta en jobb på det området, sier han og understreker at det nå er opp til nominasjonskomiteen og medlemmene å velge hvem som stå på øverst på lista.

LES OGSÅ: Hoffmann sover like godt
 

Konflikter

I tillegg til et dårlig valgresultatet, skal det lenge ha vært misnøye i bystyregruppa med at Frp ikke får gjennomført sin politikk i Drammen. De mener Hoffmann er for føyelig ovenfor et sterkt Høyre.

Den sittende varaordføreren har også blitt kritisert for sin lederstil, og et kjølig forhold til flere i partiet. En av dem er nettopp Knudsen.

Vinteren 2008 hadde de en svært bitter strid i all offentlighet. Knudsen ønsket Hoffmann ekskludert fra partiet etter krasse uttalelser i Drammens Tidende, men fikk ikke medhold da partiledelsen sentralt grep inn.

LES OGSÅ: Leter etter utfordrer til Hoffmann
 

Oslo og Drammen

Et eventuelt verv på politikertoppen i Drammen må Knudsen kombinere med jobben som stortingspolitiker i to år til. Etter det vil han trolig gi seg på løvebakken.

– Jeg har telt på knappene i forhold til jobben på Stortinget. Det vil bli smertelig å gi seg der. Får jeg denne spennende utfordringen i Drammen ville jeg være ferdig etter denne perioden, sier han og tror de to arbeidsoppgavene vil la seg kombinere i en periode.

– I kontroll-og konstitusjonskomiteen er ikke arbeidsbyrden så høy. Sakene er krevende men det er ikke så mange av dem, sier han og henviser til partikollega Lodve Solholm som var leder av komiteen samtidig som han var varaordfører i Ålesund.

Leder Jørund Rytman i nominasjonskomiteen bekrefter at begge er intervjuet som kandidater for Drammen Frp. Han vil ikke kommentere utover det.

LES OGSÅ: - Frp et parti med kultur for bråk