Gå til sidens hovedinnhold

Krever 2,8 millioner i erstatning etter oppsigelse

Artikkelen er over 9 år gammel

Fire spesialister i psykiatri har vurdert om en kvinne ble syk etter oppsigelsen fra Drammen kommune.

OSLO/DRAMMEN : Tirsdag møtes Drammen kommune og en tidligere kommuneansatt kvinne igjen i rettsapparatet. Bakgrunnen er uenighet om hvor lang sykdomsperiode kommunen kan lastes for.

Vunnet tre ganger

Kvinnen har allerede vunnet over kommunen tre ganger i rettsapparatet.

Hun er i tingretten tilkjent 2,3 millioner kroner i erstatning. Både tingretten og lagmannsretten ga kvinnen medhold i at hun feilaktig ble sagt opp fra sin stilling i en barnebolig i 2005. Beskyldningen om at kvinnen ikke hadde gjort jobben godt nok, gikk sterkt psykisk inn på henne.

Nav mener kvinnen er ute av stand til å arbeide og har innstilt henne på varig uføretrygd. Kvinnen mener oppsigelsen fra kommunen har skyld i sykdommen. Hun krever 2,8 millioner kroner i erstatning for tapt arbeidsinntekt og utgifter til behandling inntil forventet pensjonsalder.

Tilbudt forlik

Drammen kommune er uenige i at de skal lastes for kvinnens psykiske sykdom.

Kommunen har tilbudt kvinnen et forlik på 600.000 kroner. De har allerede betalt kvinnen 400.000 kroner som tilsvarer lønnstap i 18 måneder som kvinnen gikk sykmeldt.
Kvinnen har avslått forliket. Saken havner derfor i Borgarting lagmannsrett.

En spesialist i psykiatri og tre professorer har vurdert kvinnen og skal uttalte seg om hvor lenge en kan regne med å bli arbeidsufør etter den behandlingen kvinnen fikk fra Drammen kommune.

En er oppnevnt av retten, en er hyret inn av kvinnens advokat og to er hyret inn av kommunen.
Tre har uttalt seg i de tidligere rettsrundene. Den siste har kommunen hyret inn i forbindelse med denne saken.

– Jeg har ikke opplevd maken, sier advokat Jørgen Bugge, som representerer kvinnen. Han sier kvinnen er lite begeistret for at saken igjen skal opp i rettsapparatet.

– Hun trodde kommunen ville gi seg etter at saken var oppe i tingretten, sier Bugge.

– Vi er uenig med resultatet i tingretten, derfor har vi anket saken videre, sier advokat Mathys Truyen som representerer Drammen kommune.

Dom i saken er ventet å komme rett over nyttår.

Les flere nyheter fra Drammen
 

Kommentarer til denne saken