Kutter bybusser på kveldstid

– Det er feil vei å gå å redusere busstilbudet på kveldstid i byen, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

– Det er feil vei å gå å redusere busstilbudet på kveldstid i byen, sier ordfører Tore Opdal Hansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mange i ytterkantene av byen får et langt dårligere busstilbud fra slutten av mars. Halvtimesavganger erstattes med timesavganger to timer tidligere enn før.

DEL

DRAMMEN: Beboere i de folkerike ytterkantene av byen som Kniveåsen (Åskollen), Bera, Vinnes og Torsvei (Hedensrud) får 26. mars et langt dårligere busstilbud på kveldstid.

Da vil man kutte halvtimesrutene allerede kl. 19.00 i stedet for ved 21.00-tiden, som i dag.Det er endringer i rutetilbudet til Buskerud Kollektivtrafikk AS som er utslagsgivende for innsparingene på de to store ringrutene i Drammen, rute fire og rute fem. Nettbuss, som er operatør, bekrefter at man går over til timesavganger istedenfor halvtimesavganger to timer tidligere enn i dag.

LES OGSÅ: - Busstilbudet blir ikke så mye dårligere

Feil vei å gå

– Det å redusere tilbudene innenfor byens grenser er feil vei å gå, sier ordfører Tore Opdal Hansen.

Han er også leder av organisasjonen «Buskerudbyen», som skal få flere folk til å bruke buss og annen offentlig kommunikasjon, i stedet for bil.

– Man kan ikke bygge ned tilbudet man har i dag, spesielt ikke på kveldstid, sier ordføreren.

Han vil ta opp reduksjonene på de to viktige «drabantby»-linjene i forbindelse med kollektivplanen for Buskerud, som snart skal ut på høring.

LES OGSÅ: Bussbilletten blir dyrere fra nyttår

Vil ha bedre tilbud

– I årene som kommer må kollektivtilbudet i byen øke, slik at det blir mer attraktivt å kjøre buss. Det gjelder både frekvens, kvalitet, pris og tilgjengelighet, sier han.

Ordfører Tore Opdal Hansen er klar på at han ønsker et radikalt bedre busstilbud i byen i fremtiden. Redusering av busstilbudet kveldstid vil trolig føre til at flere vil ta bilen til byen på kvelden for å benytte kulturtilbudene som ofte starter ved 19.00-tiden.

Drammen kommune har ingen finger med i det reduserte kveldsbusstilbudet i byen. Det er Buskerud fylke som ikke har midler nok til å opprettholde en serie med busslinjer som administreres av Buskerud Kollektivtrafikk.

LES OGSÅ: Prislappen blir enorm

Dårligere tilbud

Adm. dir Henry Gaarder i Buskerud Kollektivtrafikk innrømmer at kutt i kveldsrutene to timer før vil gi et dårligere tilbud til store deler av befolkningen i byen.

– Vi har i samarbeid med operatøren Nettbuss kuttet i de ruter hvor det er minst passasjerer, sier han.

Det er ene og alene færre bevilgninger til offentlig transport som gjør at bussavganger over hele fylket kuttes. Gaarder sier det er et paradoks at man må kutte når «Buskerudbyen» på den annen side sier at man må øke kollektivtilbudet.

LES OGSÅ: Velger bilen også i byen

Hva skal til for at du velger buss? Se video:

 

Artikkeltags