Lang vei til å bli en studentby

Hvis Drammen skal bli en ordentlig studentby, er det enda langt å gå. Fra venstre: Jeanett Knatterud fra Sande, Elisabeth Auke fra Konnerud, Nana Kwarteng fra Nedre Eiker, Carina Lærum fra Holmsbu, Stine Kristiansen fra Nedre Eiker, Anne Marte Lundteigen fra Øvre Eiker og Leni Kastet fra Sande.

Hvis Drammen skal bli en ordentlig studentby, er det enda langt å gå. Fra venstre: Jeanett Knatterud fra Sande, Elisabeth Auke fra Konnerud, Nana Kwarteng fra Nedre Eiker, Carina Lærum fra Holmsbu, Stine Kristiansen fra Nedre Eiker, Anne Marte Lundteigen fra Øvre Eiker og Leni Kastet fra Sande. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Drammen trenger fortsatt et bedre studentmiljø, i tillegg til flere og billigere studentboliger.

DEL

DRAMMEN: - Jeg tror det er få her i landet som tenker på Drammen når de hører «studentby», sier Henriette Thorsbye Ødegaard (21) fra Drammen.HiBu har lært opp egne ambassadører som er i gang med å besøke skoler og messer for å informere om skolen.

- Det er veldig viktig for skolen å reklame mer for at folk skal få opp øynene for byen vår, sier Henriette.

LES OGSÅ: Går ut på studentjakt

Nærme hjemme

- Selv valgte jeg å studere her fordi det er veldig nærme hjemme. Det er her jeg har vokst opp, og ikke nok med det så er sykepleien på HiBu noe av det beste i landet, sier Henriette.

Etter å ha vurdert å studere andre steder, blant annet Bergen og Oslo, falt valget hennes på sykepleierlinjen på HiBu.

- Det hadde helt klart vært mer spennende å studere i en annen by, men jeg tenkte det var unødvendig å dra langt for en dårligere skole.

LES OGSÅ:  Mange på venteliste ved HiBu

- Det lille som er, det er bra

- Jeg er veldig fornøyd med skolen, men kan ikke skryte av noe spesielt godt studentmiljø. Vi er veldig separert på tvers av linjer, sier Henriette.

- Det er veldig lite arrangementer så man møter sjelden folk fra andre studier og trinn. Men når BI og HiBu samarbeider om arrangementene pleier det å komme noe godt ut av det, så det lille som er, det er bra, sier Henriette.

Det blir holdt både quiz og fester i regi av studentledelsen ved skolen. Men informasjonen er ikke alltid tilstrekkelig, mener hun.

- Når det først skjer noe så er det ganske dårlig informasjon om dette, og det ender ofte med at man får vite det samme dagen, sier Henriette.

Det er flere som er enig når det kommer til miljøet på skolen.

LES OGSÅ: Savner studentmiljø

Kjenner ikke hverandre

- Miljøet på skolen er så som så. Vi omgås stort sett med de vi allerede kjenner, sier Nana Kwarteng, som sitter i en gruppe med sju andre sykepleierstudenter på biblioteket.

- Vi kjenner vel ikke hverandre heller, sier Elisabeth Auke og peker på andre siden av bordet.

- Deg, for eksempel, har jeg aldri sett før.

Til tross for at flesteparten av studentene ved sykepleierlinjen er jenter, er de enige om at det har gått overraskende smertefritt.

Eget ansvar

- Vi har ikke hatt noe organisert «bli kjent» opplegg fra skolen sin side. Det har blitt vårt eget ansvar å bli kjent, men hvor lett er det å bli kjent når man går i en klasse med 200 stykker? Tenk da på resten av skolen, sier Jeanett Knatterud.

I likhet med andre skoler har også HiBu en fadderuke ved skolestart, men den har ikke falt i smak hos sykepleierstudentene.

- Det var veldig vanskelig å bli kjent i fadderuka. Det virker som om det mest er en fest for de som allerede er studenter enn vi som begynner, og ikke nok med det hadde vi obligatorisk skole under fadderuka, for vi startet en uke før alle andre, sier Anne Marte Kristiansen.

LES OGSÅ: Tone synger på Union

Mangler engasjement

- Det vi mangler er engasjement, uten tvil. Vi trenger noen som kan gjøre noe ut av arrangement. Det er viktig å gire folk opp, og ikke bare sende ut en mail, sier Anne Marte.

- Det er også veldig viktig å møte opp, sier Nana.

- Ja, det er absolutt ikke nok reklame for arrangementene. Hva med å dele ut flyers i gangene? spør Jeanett.

LES OGSÅ: 467 studenter i boligkø

Langt igjen

Det er tydelig at veien for å få til et skikkelig studentmiljø, og bli en ordentlig studentby, er lang, men ved spørsmål om hva Drammen hovedsakelig mangler, er alle jentene enige.

- Boliger! roper Elisabeth.

- Ikke nok med det, rimelige boliger. Det er alt for dyrt å bo i Drammen, sier Jeanett.

Studentboligindeksen fra studenttorget.no viste i fjor at Drammen var dyrest når det kom til studentboliger, der billigste hybel koster 4.320 kroner.

- Dette syns jeg er veldig synd, for Drammen er en fin by. Og ikke minst skolen, den er kjempeflott, sier Stine Kristiansen.

LES OGSÅ: Dyrest i Drammen

LES FLERE NYHETER PÅ DT.NO

Artikkeltags