DRAMMEN: Den savnede 37-åringen, polske Mariusz Adam Konczak, var på vei hjem til fots fra en bytur med kamerater og ble sist sett i Vinjes gate natt til søndag mellom klokken 02.00 og 02.30.

Redde pårørende

Da 37-åringen ikke kom hjem til Åssiden hvor han bor, meldte familien ham savnet.

– Mannen er gift og har ett barn. Han bor på Åssiden og arbeider i drammensområdet. De pårørende vet ikke hvor han er, og nå er de redde det har tilstøtt ham noe. Vi har snakket med folk han hadde vært i kontakt med den aktuelle kvelden, men har så langt ikke funnet ham, sier operasjonsleder Øystein Kvernes.

Politiet meldte mannen savnet på Twitter natt til mandag, og mandag formiddag ble det satt i gang omfattende søk.

Søker på land og i vann

Norske Redningshunder er satt inn i søket med fem hunder, sammen med Røde Kors og Norsk Folkehjelp. En spesialbåt fra Røde Kors Svelvik og flere andre båter bistår i letingen på elva.

– I tillegg har vi flere politipatruljer ute og etterforskere som jobber med sporing av telefon og bevegelser på savnedes bankkort. Søket foregår både på land og i vann, og er konsentrert i området Øvre Sund bru/Vinjes gate og oppover til Åssiden hvor mannen bor, forteller innsatsleder Svein Erik Gevelt til Drammens Tidende ved 11-tiden.

Mandag kveld deltok ca. 40 personer i leteaksjonen. Frivillige avsluttet leteaksjonen ved 20-tiden uten resultat. Søk på elva og noen finsøk i nabolaget vil imidlertid fortsette utover kvelden.

-Utfordringen er at vi ikke har noen opplysninger som gir oss noe nærmere, sier operasjonsleder Truls Fjeld.

Sporing av telefon og bankkort har heller ikke gitt resultater.

LES OGSÅ: 18-åring funnet i god behold

Oppfordrer huseiere til å lete

Mannen skal ifølge politiet sist ha vært i kontakt med en person i Vinjes gate i Drammen ved 02.00-02.30-tiden. Han var på vei hjem til sin egen adresse i Steinbakken på Åssiden.

– Vi ber folk som bor i dette området, eller på strekningen mellom disse to adressene, om å ta en ekstra titt rundt sin eiendom. Sjekk i hager, boder og åpne kjellere, sier operasjonsleder Christian Gulli.

Mannen er 177 cm høy, har blondt kort hår og var iført mørk blå vinterjakke, grå jeans og grå/sorte sko.

LES OGSÅ: Kvinne funnet etter leteaksjon på Blefjell

Går bredt ut

Politiet har ingen mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

– Det er foreløpig et søk etter en savnet person, og vi går bredt ut for å finne ut hva som har skjedd, sier Gulli.

Letingen vil bli gjenopptatt tirsdag.

Har du tips i saken? Ta kontakt med politiet på 02800