Lurt til å ta en brukt kondom i munnen

– Det denne gutten er blitt utsatt for er så alvorlig at vi tok tak i det med en gang, sier Kari Benjaminsen, leder for forebyggende på Drammen politistasjon.

– Det denne gutten er blitt utsatt for er så alvorlig at vi tok tak i det med en gang, sier Kari Benjaminsen, leder for forebyggende på Drammen politistasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Psykisk utviklingshemmet gutt trakassert av en guttegjeng i 14 dager.

DEL

DRAMMEN: Flere gutter har lurt en psykisk utviklingshemmet gutt til å gjennomføre ulike ting, blant annet å slå med kjepp. Pressmiddelet har vært et fabeldyr.

Den triste historien er blitt avdekket etter at skolen til den psykisk utviklingshemmede gutten varslet politiet.

LES OGSÅ: Full 10.-klassing sendt på sykehus

Lurt med fabeldyr

Flere gutter skal over en 14-dagers periode ha trakassert gutten og fått ham til å gjøre forskjellige ting av ufin karakter.

– Han skal blant annet ha blitt lurt til å slå guttene med en kjepp, forteller Kari Benjaminsen, leder for forebyggende på Drammen politistasjon.

Guttene har også lurt gutten til å ta en brukt kondom i munnen og andre ting Benjaminsen ikke ønsker å konkretisere.

Gutten selv skal ikke ha klart å sette ord på hva han har blitt utsatt for, men ifølge guttens foreldre skal han ha gitt uttrykk for at han har vært lei seg mens dette har pågått.

Politiet ønsker ikke å gå i detaljer på hva gutten skal ha blitt truet med, men forteller at han skal ha blitt lurt til å tro at et fabeldyr kunne ta ham om han ikke gjorde som guttene sa.

– Det han er blitt utsatt for er så ille at vi tok tak i dette med en gang, sier Benjaminsen.

Barn i avhør

Politiet mener det er en guttegjeng fra 7.- til 10.-klasse som har vært delaktige i trakasseringen.

– Men tre av de eldste har etter det vi kjenner til vært mer aktive enn de andre. Noen av de andre har nok vært mer vitner til hva som har skjedd, uten å gripe inn. De tre har vi nå hatt inne til avhør, sammen med deres foreldre, forteller Benjaminsen.

Og i avhør skal flere av guttene ha lagt kortene på bordet.

– Jeg tror de har skjønt hva de har drevet med nå. Og vi vurderer i disse dager hvilke reaksjoner vi skal komme med, sier Benjaminsen.

– Men to av guttene må møte til et konfliktmøte her hos oss. Så får vi se hvordan vi håndterer sistemann, avslutter hun.
 

Artikkeltags