Märtha hedret Tare

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Prinsesse Märtha Louise delte ut Eikholt-prisen til en rørt Tare Teksum under feiringen i går.

DEL

Drammen: Eikholt kompetansesenter for døvblinde var pyntet til fest i går. Gjennom 30 år har senteret på Konnerud hjulpet døvblinde personer fra hele landet i 30 år. Her får de opplæring og rehabilitering.

- Det er fantastisk at vi i Norge har et slik sted som Eikholt, som er ledende på dette området. Derfor er jeg vedig glad for å få være med på en slik feiring, sier prinsesse Märtha Louise til Drammens Tidende.
 

Pent pyntet

Prinsessen, som for anledningen var kledd i en sommerfrisk, knallrosa kjole og elegante stiletthæler, hadde også en viktig oppgave i går kveld.

Hun delte ut Eikholt-prisen til døvblinde Tare Teksum som var med i Lars Monsens program «Ingen grenser». I programmet gjennomførte Teksum den 50 mil lange ferden fra Luleå til Narvik – til tross for at han verken ser eller hører. Prisen på 40.000 kroner måtte Teksum imidlertid finne seg i å dele med den kjente programlederen. Eikholt-prisen deles ut for å belønne og stimulere mennesker som engasjerer seg i å gi bedre livskvalitet og flere muligheter for døvblinde.

Det var en rørt Tare Teksum som tok i mot prisen.

– Jeg setter veldig stor pris på å få denne utmerkelsen. Jeg er veldig takknemlig, sa Teksum mens han holdt et godt tak i prinsessens venstre hånd.

Engasjert

Sammen med fylkesmann Kirsti Kolle Grøndahl og politimester i Søndre Buskerud politidistrikt, Christine Fossen, ønsket ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, prinsesse Märtha Louise velkommen til Drammen og Eikholt.

– De som jobber her er i høyeste grad med på å gi brukerne høyere livskvalitet. Når man er døvblind må jo alt i hverdagen tilpasses, uttalte ordføreren før arrangementet startet. i

Prinsessen er som kjent engasjert i arbeidet for psykisk- og fysisk utviklingshemmede. Dessuten var det hennes egen bestefar, kong Olav, som i sin tid sto for den offisielle åpningen av senteret 26. august 1980. Denne augustdagen plantet kongen et eiketre midt på tunet foran senteret.

Når hans barnebarn kom i går kveld, fikk hun se at eika, slik som kompetansesenteret, har vokst seg stor flott gjennom disse 30 årene.

- Jeg synes det er flott at kong Olav forsto viktigheten av å ha et slikt ressurssenter som Ekholt for døvblinde, sier prinsessen til Drammens Tidende. 

I tillegg til celebert besøk av prinsesse, var dagen i går spekket med forskjellige foredrag. Feiringen fortsetter i dag.

Da skal blant annet den bevegelseshemmede svensken Mikael Andersson holde foredraget «Armløs, beinløs – men ikke håpløs».

Artikkeltags