Mann pågrepet for bortføringsforsøk

Fortsetter etterforskningen: Leder for Drammen politistasjons voldsteam, Erik Solheim, og hans mannskaper fortsetter etterforskningen av de to anmeldte kidnappingsforsøkene. En mann er allerede siktet i saken, men politiet er usikre på om han har noe med saken å gjøre. Til venstre politiets informasjonsrådgiver Anne Malm Monstad. FOTO: TORE SANDBERG

Fortsetter etterforskningen: Leder for Drammen politistasjons voldsteam, Erik Solheim, og hans mannskaper fortsetter etterforskningen av de to anmeldte kidnappingsforsøkene. En mann er allerede siktet i saken, men politiet er usikre på om han har noe med saken å gjøre. Til venstre politiets informasjonsrådgiver Anne Malm Monstad. FOTO: TORE SANDBERG Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En mann er siktet etter de to bortføringsforsøkene som skal ha skjedd sist uke. Men politiet er usikre på om han er rett mann.

DEL

DRAMMEN: To unge kvinner forteller uavhengig av hverandre at de ble forsøkt dratt inn i to forskjellige biler i Drammen samme kveld, forrige fredag. Etter tips og beskrivelse fra en av jentene ble en mann pågrepet og siktet sist torsdag.

– Han ble arrestert torsdag kveld og satt i avhør på fredag. Vi er usikre på om han har noe med saken å gjøre. Derfor ble han løslatt fredag kveld, og denne uken vil vi sjekke mannen ut eller inn, sier Erik Solheim, leder for voldsavdelingen ved Drammen politistasjon.

LES OGSÅ: To unge kvinner forsøkt dratt inn i bil

Gebrokkent norsk

De to hendelsene skjedde uavhengig av hverandre, og de to jentene skal heller ikke kjenne hverandre.

– Jentene forteller de opplever at mennene har forsøkt å dra dem med inn i bilene, forteller Solheim, som ønsker flere publikumstips.

Det første tilfellet skjedde en 19 år gammel jente i Øvre Strandgate rundt 23.30. Bilen var en stor hvit kassebil, og trolig var det et skilt på taket av bilen.

Det andre tilfellet skjedde en 20 år gammel jente i Hauges gate i tiden mellom 00.30 og 01.00 . Bilen var en liten mørk bil, trolig en Audi, med sotede ruter og svarte felger.

– De tre mennene omtales alle som i begynnelsen av 20-årene og med et utenlandsk utseende. De snakket alle gebrokkent norsk.

I helgen har politipatruljer sjekket ut flere adresser på jakt etter de to etterlyste bilene, forteller Solheim.

Etterforskerne har også innhentet forskjellige overvåkingsvideoer fra områdene jentene var i. Samtidig vurderer de også å innhente oversikt over telefontrafikken i området. Politiet har også sjekket ut kjente moduskandidater.

LES OGSÅ: 11-åring forsøkt dratt inn i bil
LES OGSÅ: Kari (82) ble ranet på vei hjem fra butikken

Artikkeltags