ØSTLANDET: – Vi har fått inn en rekke rapporter både fra Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestlandet og spesielt på Østlandet, sier astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard.

I Valdres, spesielt i Vang, samt i Hallingdal, ble observasjonene beskrevet som relativt kraftige, med langvarig buldring og eksplosjonslignende lyder en stund etter at ildkulen var synlig på himmelen.

– Fenomenene skyldes at en stein har kommet inn i atmosfæren og delvis brent opp. Ut fra observasjonene er det sannsynlig at steiner har nådd bakken som meteoritter. Vi ønsker flere observasjoner både av ildkulen og lydfenomener som kan knyttes til denne for å krysspeile og prøve å finne et sannsynlig nedslagsområde, sier Ødegaard.

Han opplyste ved 1-tiden natt til torsdag at det foreløpig kan se ut som om ildkulen var mest intens i nordlige deler av Valdres. Det ser ut til at ildkulen kom fra nord og gikk rett sør.

– Buldringen varte usedvanlig lenge, opptil et halvt minutt. Det kan virke som ildkulen har hatt en brattere vinkel enn den som ble opplevd over det samme området i 2011, sier Ødegaard.

Vet du noe om saken? Har du bilder? Tips oss på [email protected]