Mer regn enn ventet

Embla Simonsen (9) fra Asker brydde seg ikke om det kraftige regnet under jordbærfestivalen i Lier, og hevdet det var varmere i vannsklia enn i lufta.

Embla Simonsen (9) fra Asker brydde seg ikke om det kraftige regnet under jordbærfestivalen i Lier, og hevdet det var varmere i vannsklia enn i lufta. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det kom mer enn dobbelt så mye nedbør enn normalen i juli, og ifølge yr.no har vi mer dårlig vær i vente.

DEL

DRAMMEN: For juliværet i drammensområdet har forundret klimaforskere ved Meteorologisk Institutt.

Her er noen av høydepunktene fra den uforutsigbare sommermåneden:

LES MER PÅ DT+: Storkoser seg ute i regnet

SJEKK HVORDAN VÆRET BLIR DER DU BOR PÅ DT.NO

Nordmenn flykter

Det finnes imidlertid positive sider ved de store nedbørsmengdene: Dersom nedbøren fortsetter utover august, har vi en formidabel sopphøst i vente, skal vi tro soppelskere.

LES MER PÅ DT+: Kan bli en strålende soppsesong

Men skal vi tro reiseselskapene, har det dårlige juliværet skremt bort ferieklare nordmenn.

– De to siste ukene har salget av reiser med utreise i august og september ligget på det dobbelte av hva vi solgte i samme periode i fjor. Alle gråværsdagene her hjemme har fått nordmenn til å drømme seg til varmere strøk, sier informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour.

VURDERER DU Å REISE BORT? SJEKK HER FOR REISETIPS

LES OGSÅ: Og disse jubler når det bøtter ned

Mer enn normalen

Normalen man har fastsatt for nedbør på målestasjonen ved Berskog i Drammen, er 54 mm nedbør i juli måned. Under feriemåneden fikk vi i år 127,1 mm nedbør ved samme målestasjon. Nedbør etter kl. 12 tirsdag er ikke med i beregningene.

– I tillegg har vi hatt tolv dager der det har kommet mer enn en mm nedbør. Det er også høyere enn normalen, som ligger på 10,6 dager, sier klimaforsker Reidun Gangstø i Meteorologisk Institutt.

Også i Sande har man fått mer nedbør enn forventet. Der er normalen 72 mm, mens man i juli i år har fått 92 mm med nedbør.

LES OGSÅ: Kald og våt sommer gjør oss værsyke

TA OGSÅ EN TITT HVORDAN DET SER UT RUNDT OM I DRAMMEN HER

Intet bedre i vente

Ifølge langtidsvarselet på yr.no må folk i drammensdistriktet belage seg på varierende vær også de neste ti dagene. Yr.no melder at det skal bli oppholdsvær til helgen, og ellers nedbør fram til neste torsdag.

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN PÅ DT.NO


 

Artikkeltags