– Meteoritt falt over Sør-Norge

Mange observerte et lys på himmelen torsdag kveld. Det antas at det er en meteoritt.

Mange observerte et lys på himmelen torsdag kveld. Det antas at det er en meteoritt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Like etter klokka 20.30 torsdag fløy en ildkule over himmelen i Sør-Norge, fulgt av et drønn. Fenomenet ble sett over Drammen og Norefjell.

DEL

OSLO/DRAMMEN:  Kulen kan ha vært en meteoritt som fikk et ublidt møte med jordas atmosfære.Hendelsen er blant annet notert i operasjonsloggen til Nordre Buskerud politidistrikt, der politiet fikk en telefon fra en person som hadde sett en ildkule med hale etter og et kraftig lys, fulgt av et drønn. Innringeren hadde sett den mulige meteoritten fra Norefjell.

LES OGSÅ: Ildkule kan ha vært meteorittsverm

Dt.no har fått inn tips om at ildkulen ble også sett over Drammen torsdag kveld:

«Da vi gikk inn i garderoben på Gulskogen i Drammen etter avsluttet fotballtrening i kveld, så vi plutselig ei lysende kule som fôr over himmelen. Retningen var fra sør mot nord. Vi avsluttet treningen kl. 20.30 så klokka kan ha vært ca 20.40. Det var flere av oss som så fenomenet som varte bare mellom 3 og 5 sekunder. Da døde lyset ut og løste seg opp i flere små gnister. Det er selvsagt vanskelig å bedømme, men lyset så ikke ut til å være veldig høyt over bakken. Flere av spillerne i Drammen FK kommenterte at dette var flott, noe slikt hadde de aldri sett før. Jeg regner med at dette kan ha vært rester av den lysende ildkula som er sett over store deler av Østlandet i kveld.»

Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard var blant dem som observerte fenomenet.

– Undertegnede og familie observerte den fra Hadeland. Ildkulen gikk i oppløsning nesten som en nyttårsrakett og biter drysset ned mens de sluknet. Ildkulen var så lyssterk at terrenget ble helt opplyst, skriver han i en e-post til NTB.

LES OGSÅ: Luftforurensning kan ha drept dinosaurene

LES FLERE NYHETER FRA DRAMMEN

SÅ DU ILDKULEN I GÅR? SKRIV OM DET I  KOMMENTARFELTET.

HAR DU BILDET ELLER VIDEO AV METEOREN? KONTAKT OSS PÅ 03232 ELLER WEB@DT.NO

Artikkeltags