Nå blir det vårstemning

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Strålende sol og 15 varmegrader til helgen.

DEL

DRAMMEN: Etter et heller ustabilt vårvær i mars, ser det endelig ut til at april måned vil bringe sol og varme til drammensdistriktet.

Del på Facebook

- Det ser definitivt ut til at vi går mot en bedring i været, sier statsmeteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk Institutt.

Skal vi tro langtidsvarselet, får drammenserne nemlig en herlig forsmak på sommeren til helgen. Med opp mot 15 varmegrader i skyggen og strålende sol bør det bli gode muligheter til å hygge seg utendørs i vårsola.

SE VÆRVARSELET FOR BUSKERUD HER

...men først mer grått og kaldt

Noen få dager må vi imidlertid vente på penværet.

- Tirsdag og ondag må vi nok beregne oss på en del gråvær. Relativt kjølig vil det også bli frem til onsdag, da varme vinder sørfra gjør lufta varmere, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.

Haga vil imidlertid ikke utelukke noen solglimt innimellom.

Strålende helgevær

Fra og med torsdag øker temperaturen betraktelig, og på fredag slår penværet til for alvor inn mot helgen. Strålende sol og og høye dagtemperaturer er ingrediensene for helgeværet ifølge meteorologen.

- En høytrykksrygg som bygger seg opp over våre områder gir lettskyet pent vær med mye sol, og dagtemperaturer opp mot femten varmegrader, sier Haga.

Han advarer forøvrig mot at nattefrosten fortsatt kan henge igjen.

- Vi er inne i den tiden på året hvor det er stor døgnlig gang i temperaturene, og man skal ikke se bort ifra at man fortsatt vil få noen minusgrader på natten, sier Haga.

FØLG VÆRET LIVE MED VÆRSTASJONEN

Artikkeltags