Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å ha voldtatt kvinne

Artikkelen er over 11 år gammel

Mennene hevder de ikke voldtok kvinnen i baksete på en bil, men innrømmer at de kan ha feiltolket hennes signaler.

DRAMMEN:  I baksete på en VW Golf på E18 mellom Oslo og Drammen skal en kvinne i 20-årene ha blitt voldtatt av en 25 år gammel polsk mann.

Ifølge tiltalen skal 25-åringen ha holdt kvinnen fast i baksetet og voldtatt henne. Kvinnen skal ha gjorde motstand og skreket.


Mannens kamerat, en 33 år gammel litauer satt i førersetet og kjørte bilen. Kvinnen skal ha truffet de to mennene utenfor et utested i Oslo. Her skal mennene ha tilbudt henne skyss til Drammen, der mennene oppholdt seg.

Husker at de surret

Mennene erkjenner ikke staffskyld. Den 25 år gamle mannen har forklart at han ikke kjenner igjen gjerningsbeskrivelsen i tiltalebeslutningen.

– Han mener at det var noe surring i baksete og at de har tatt på hverandre, men han kjenner ikke igjen at det har vært en voldtekt, sier mannens forsvarer Knut Smedsrud.

Begge tiltalt

Statsadvokaten i Oslo har tiltalt begge de to mennene for voldtekt, selv om 33-åringen kjørte bilen mens 25-åringen befant seg i baksetet sammen med kvinnen i 20-årene.

– Når en tar en pike med i en bil og har en tanke om å voldta henne, så er det ikke tvil om at begge tingene er like alvorlig gitt at det ligger en plan bak dette, sier statsadvokat Bjørn Olav Aspelund.

– Men den som utfører voldtekten fysisk må behandles strengere en den som medvirker til voldtekt, legger statsadvokaten til.

Politiet varslet raskt

Politiet ble raskt varslet om den angivelige voldtekten. Kvinnen skal ha kommet seg ut av bilen og fått kontakt med en tilfeldig forbipasserende som varslet politiet.

– Dette er heldigvis en sak politiet fikk kunnskap om fort. Det betyr at de fikk sikret bevisene fort, sier Aspelund.

De to mennene har sittet varetektsfengslet siden 3. august. De ble pågrepet på bakgrunn av kvinnens beskrivelse av bilen.
 

Kommentarer til denne saken