DRAMMEN: – Dette er noe av det verste jeg har opplevd på lang tid. Når det er sagt så ønsker jeg å understreke at dette var noe som skjedde utenom skoletiden og derfor utenfor vår kontroll, sier assisterende rektor Petter Holvik ved Drammen videregående skole.

Da dt.no påpeker det faktum at noe av opptaksaktivetene har pågått i skoletiden, blant annet ble de påmeldte kledd i hockeyklær og dynket i kaviar onsdag morgen.

– Er dette godkjent av skoleledelsen?

– Vi visste om at det skal være opptaksprøve da, men ikke selve programmet. Vi har sagt til Gevjon at de kan ha aktiviteter så lenge det ikke forstyrrer timeundervisningen, sier Holvik.

LES OGSÅ: Gevjon legger seg flat

LES OGSÅ: 16-åringer spiste rått dyrehjerte

Harmløs aktivitet i skoletiden

– En av elevene som ble dynket i kaviar ble bedt om å forlate klasserommet fordi hun stinket. Dette gikk kanskje litt utover undervisningen?

– Hvis det er tilfelle er det helt klart et brudd, og det skal vi se nærmere på. Men det som har skjedd i friminuttet i skoletiden har vi ikke sett på som risikofullt eller farlig. Det å stå på en stein og synge er en nokså harmløs aktivitet, sier Holvik.

Holvik legger til at skoleledelsen nå skal sette seg ned og sammen diskutere hva som skal gjøres for at liknende hendelser ikke skal inntreffe i framtiden.

– Det er for tidlig å si hva slags følger Gevjon vil få, for vi må kalle de inn til en prat først. Fokuset vårt nå er først og fremst å følge opp eleven som er blitt syk etter opptaksprøven og hennes familie. Dernest skal vi kartlegge hva som har skjedd før vi tar standpunkt hva som skal gjøres, opplyser Holvik.

LES OGSÅ: Dette er Gevjon og Fraternitas
LES OGSÅ: Politiet vil rettlede Gevjon
LES OGSÅ: Tar avstand fra brutale opptakskrav