NRK-sjef slutter

- Jeg har vært redaktør så lenge at jeg synes at andre kan få prøve seg, sier distriktsredaktør Lars Harald Alstadsæter.

- Jeg har vært redaktør så lenge at jeg synes at andre kan få prøve seg, sier distriktsredaktør Lars Harald Alstadsæter. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

DRAMMEN: Østafjells-sjef Lars Harald Alstadsæter håper på en kvinnelig etterfølger.

- Jeg har ingen tanker om hvem som skal overta, men vi har over 20 mediebedrifter i distriktet og bare én har kvinnelig sjefredaktør. Man bør lete etter en kvinnelig leder, synes distriktsredaktør i NRK Østafjells, Lars Harald Alstadsæter.

Han sier det er to enkle grunner til athan slutter:

- Jeg har vært redaktør så lenge at jeg synes at andre kan få prøve seg. Også har jeg fått tilbud om å lede andre spennende prosjekter i NRK. Jeg er litt lei meg for å slutte, men 20 år får holde, sier Alstadsæter til dt.no.

Store endringer

Alstadsæter har vært sjef for NRK Østafjells siden 2003, men har vært redaktør i NRK Vestfold i 20 år.
 
- Det har vært år med mange endringer. Da jeg begynte i 1991 hadde NRK en radiokanal og en TV-kanal. Nå har vi en virkelighet med et vell av kanaler og nett, sier Alstadsæter som synes det har vært spennende år.
 

Begynte som vikar
 

Alstadsæters oppsigelse var ikke like spektakulær som Pia Beate Pedersens. Hun sa forrige helg opp på direkten i Østlandssendingen. Det var ikke populært i NRK.

- Redaktøransvaret skal ingen medarbeider overprøve, sier Alstadsæter.

Pedersen begrunnet oppsigelsen med dårlig behandling av vikarer.

- Hvordan behandles vikarene i Østafjells?

 - Vi prøver å behandle våre tilkallingsvikarer som fast ansatte, men noen regler må vi forholde oss til. Jeg føler at vi har en god dialog, sier Alstadsæter som startet som vikar.

- Jeg har også begynt som vikar så jeg vet hvordan det er, sier Alstadsæter.

Artikkeltags